De aankondiging dat de eerste Coronavaccins wellicht nog dit jaar worden goedgekeurd, brengt een hele keten op gang, ook in de metaalbewerking. Bij Fraiponts Metaalbewerking in het Belgische Zonhoven draaien de medewerkers overuren. De productie van onderdelen voor machines die de rubberen afdichtingen van de spuiten maken, moet op korte termijn worden opgevoerd.


“We leveren vandaag componenten voor Limburgse machines die nodig zijn voor de rubberen afdichtingen van de spuitjes. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de strijd tegen deze pandemie”, aldus zaakvoerder Davy Fraiponts, de derde generatie in het familiebedrijf dat zich toelegt op hoogwaardige verspanende bewerkingen en prototypes, enkelstuks en kleine series maakt.

Productie bij Fraiponts Metaalbewerking ken enorme boost door covid-19 gerelateerde producten

Een aantal van de covid-19 gerelateerde producten die Fraiponts Metaalbewerking maakt.

Medische sector topprioriteit

De coronacrisis maakte dit jaar van de medische sector een topprioriteit voor het bedrijf. Davy Fraiponts: “Al is deze sector niet volledig nieuw voor ons. We zijn al sinds 2011 actief in de productie van aluminium-onderdelen voor testapparatuur. Deze productie kende recent een enorme boost. Het was een huzarenstukje om op korte termijn deze productie te verdubbelen.” Nu komen daar dus de machine-onderdelen voor de productielijnen van de rubberen afdichtingen voor de spuiten bij.

Antwoord op logistieke uitdaging

Davy Fraiponts: bijdragen aan bestrijding covid-19 pandemie.

Na de wedloop tussen de verschillende farmabedrijven, blijken vandaag heel wat potentieel bruikbare vaccins ontwikkeld te zijn. Toch blijft de logistieke uitdaging enorm, merkt Davy Fraiponts. “Hierdoor hebben we ons aanbod nog uitgebreid en leveren we vandaag ook specifieke componenten aan Limburgse machinebouwers die zorgen voor de rubberen afsluiting van de vaccins. Zo zorgen we er mee voor dat de distributie van de vaccins bespoedigd wordt.”

Fraiponts Metaalbewerking houdt vast aan de groeiambities in de medische en high-end industrieën. Dat betekent ook groei qua aantal banen. “Van CNC-frezers en CNC-draaiers over werkvoorbereider-calculator tot CAM-engineer, ieder talent is welkom”, besluit Davy Fraiponts.

Pin It on Pinterest