Hermle

Op de EMO 2019 toonde Hermle de eigen automatiseringsoplossingen.

Ook Hermle is na het derde kwartaal iets minder pessimistisch geworden. De orders hebben zich afgelopen zomer hersteld vergeleken met de maanden hiervoor, zij het niet over de brede linie. De post onder handen werk lag eind september ruim 8 procent boven het niveau van voor de zomer, maar ruim een derde onder het niveau van vorig jaar. 2020 wordt hierdoor minder dramatisch als eerst gedacht.


Dit neemt niet weg dat ook Hermle zwaar geraakt wordt door de huidige crisis in de machinebouw. Hermle houdt rekening met een daling van de orderintake met 40%. Enkele maanden geleden hield men nog rekening met een halvering. Het resultaat zal wel veel forser dalen, zelfs meer dan de halvering van de omzet waar de machinebouwer rekening mee houdt. In concrete cijfers: in de eerste negen maanden haalde Hermle voor €177 miljoen nieuwe orders binnen (minus 45,5 procent). De omzet daalde met 36,1 procent tot € 213,6 miljoen. De omzet daalt in Duitsland harder dan daar buiten, waardoor de exportquote van Hermle gestegen is naar 62,2 [procent (vorig jaar 55 procent). Ondanks deze rode cijfers laat het concern weten dat er ook in het derde kwartaal winst is geboekt en dat er nog steeds een solide omzetmarge wordt gerealiseerd.

Alle Azubis kregen baan

Hermle schrijft in het financieel overzicht verder dat het alle Azubi’s die geslaagd zijn een baan heeft kunnen aanbieden. Ook zijn er nieuwe leerlingen aangenomen, evenals werkstudenten. Deze groep groeit zelfs van 104 naar 117 personen. Vergeleken met een jaar geleden, werkt er één persoon minder: 1312.

Effecten drukken ook op resultaat 2021

De covid-19 pandemie zal ook de resultaten van 2021 gaan beïnvloeden, verwacht het management van Hermle. De opleving van de vraag naar nieuwe machines is namelijk niet overal merkbaar. Dit blijft beperkt tot bepaalde sectoren. Marktsegmenten zoals de luchtvaartindustrie blijven last houden van de crisis. Daarom zullen de gevolgen ook volgend jaar zichtbaar zijn in de financiële resultaten.

1 gedachte over “Voorzichtig herstel bij Hermle, maar meeste afzetmarkten blijven zwak

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest