Made-in-Europe.nu
Bejing Jingdiao

Machining Innovations NL eerste Europees verkoopagent Jingdiao precisiemachines

Machinno is de eerste Europese agent van het Chinese Beijing Jingdiao Group. Deze fabrikant van hoogwaardige CNC-bewerkingscentra gaat vanaf 2021 de Europese markt op, nadat het al enkele jaren actief is in de Azië en de VS. “Jingdiao beseft dat bij een premium machine ook premium ondersteuning van de klant hoort, zowel qua beschikbaarheid van onderdelen als applicatie-ontwikkeling. Daarom zijn wij blij met dit merk”, zegt Mark Camps van Machinno.


Mark Camps kent vanuit zijn ervaring met het Japanse Makino als geen ander de Nederlandse en Belgische precisie-industrie. “Iedereen wil heel nauwkeurig 24/7 produceren, liefst binnen een paar micron. Sommigen zoeken al naar oplossingen om in het nanometer bereik te werken, dat is mogelijk met Jingdiao”.

Chinese fabrikant hoogwaardige CNC-bewerkingscentra start Europese uitrol vanuit Nederland

Een korte video waarin de machinebouwer de precisie waarmee matrijzen worden bewerkt toont.

Klant vraagt totale ondersteuning

Maakbedrijven die op dit niveau opereren, verlangen méér dan een nauwkeurige machine die lange tijd stabiel blijft, weet hij uit ervaring. Ze willen ondersteuning bij de applicatieontwikkeling. En ze willen de zekerheid dat onderdelen snel leverbaar zijn als er een keer iets misgaat. “Op dit vlak heb ik alle vertrouwen in Jingdiao. Zelfs terwijl ze hun vestiging in Frankfurt (D) nog moeten inrichten, reageren ze snel als het om teststukken en applicatie-ondersteuning gaat. Dit is wat de maak industrie verwacht van een hoogwaardig premium merk.”

Precisiemachines met eigen componenten

De Chinese machinebouwer heeft zich sinds de start in 1994 ontwikkeld tot een fabrikant van hoogwaardige CNC bewerkingscentra, qua nauwkeurigheid en stabiliteit gelijkwaardig aan Makino. Mark Camps: “Jingdiao komt oorspronkelijk uit de software-industrie. In 1999 zijn ze gestart zelf machines te bouwen om de nauwkeurigheid waarvoor hun software kan zorgen, terug te vinden is in de machines.” Jingdiao bouwt niet alleen de machines zelf, maar ook de meeste onderdelen, inclusief de besturing, aandrijvingen én de spindels. Levertijden zijn hierdoor zeer kort. Van de 5.000 medewerkers, zijn er 1200 engineer en werken er 800 in R&D. Per maand bouwen ze 1.000 medium sized CNC machines, met de nadruk op 3- en 5-assige bewerkingscentra, respectievelijk de HMU en de GRU serie. Jaarlijks worden er 16.000 spindels geproduceerd. Met deze bewerkingscentra richt de machinebouwer zich vooral op de matrijzen-, medische- en precisie industrie. “Onder andere voor toepassingen in bijzonder harde materialen, zelfs zirconium, voegt Mark Camps toe. Sinds enkele jaren levert Jingdiao de machines met een eigen CAM-systeem, dat ontwikkeld werd om nog hogere nauwkeurigheden en oppervlaktekwaliteit te realiseren.

Europese markt

Beijing Jingdiao had eigenlijk dit jaar in Europa willen starten. “De Coronapandemie heeft dat vertraagd”, zegt Mark Camps. “Dat wordt nu 2021.” Er staan wel al negen machines in Europa, onder andere in Duitsland, Portugal en Zwitserland. Ondertussen richt de Chinese machinebouwer de Europese organisatie in. De Europese vestiging komt in Frankfurt, waar ook onderdelen op voorraad gehouden worden. Machinno krijgt dit jaar nog een demomachine voor de Benelux-markt. En kritische onderdelen komen op voorraad in Nederland. Ook de service en applicatie gaat Machinno zelf doen. “Voor de ondersteuning op zowel service- als applicatievlak kunnen we terugvallen op Duitsland en China.” Mark Camps beklemtoont dat Jingdiao weliswaar goedkoper is dan qua nauwkeurigheid vergelijkbare Japanse machines, maar dat het merk zich niet als prijsvechter in de markt positioneert. “We willen met de technologie en support een langdurige relatie met de klanten opbouwen.”

2 comments

Pin It on Pinterest