Altair AI

De engineers van de vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce Germany krijgen toegang tot het analyseplatform Altair Knowledge Works. Met kunstmatige intelligentie en gebruikmakend van meerdere databronnen, kunnen ze in een low/no code omgeving simulatie- en productiedata analyseren. Dit moet de engineers in staat stellen betere datagedreven beslissingen te nemen.


De digitalisering komt nu toch echt wel in een stroomversnelling. Rolls-Royce Germany en Altair delen de visie dat de engineer hierin een sleutelrol gaat spelen. Als de engineer namelijk de historische data kan benutten in de analyses en simulatie van zijn nieuwe ontwerpen, kunnen ze zo veel meerwaarde creëren. Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren.

Samenwerking tussen Rolls-Royce Germany en Altair overbrugt kloof tussen engineering en data sciences

Low / no code platform van Altair

De twee bedrijven hebben een memo of Understanding (MoU) ondertekend. Hierin spreken ze af samen kunstmatige intelligentie en engineering te integreren. De eerste stap is de toegang die engineers krijgen tot Altair Knowledge Works. Gebruikers krijgen via het platform toegang tot diverse databronnen en formaten. Ze kunnen er ook zelf Machine Learning modellen bouwen, alles in een low/no code omgeving. Daarmee kunnen ze machine Learning inzetten voor het analyseren van de simulatie-, test-, en productiedata. James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair, ziet veel vraag naar dit soort oplossingen. ”De vraag naar eenvoudig en flexibel te gebruiken low/no code AI en machine learning tools is nu groter dan ooit tevoren. Als pionier in het integreren van data analyses en engineering is er voor ons een natuurlijke klik om te gaan samenwerken met Rolls-Royce Germany.”

Data-analyses democratisering

Peter Wehle, Head of Innovation and R&T, bij Rolls-Royce Germany, denkt dat de samenwerking tussen de twee bedrijven de kloof tussen engineering en data sciences kan overbruggen. Daardoor kunnen de engineers zich focussen op het realiseren van de voordelen van machine learning en AI op basis van de data van RR. “Uiteindelijk gaat de samenwerking helpen om data-analyses te democratiseren, waardoor onze engineers in staat zijn om betere data-gedreven beslissingen te nemen voor het transformeren van de business en producten.”   

Pin It on Pinterest