Ceratizit Los Angeles

Ceratizit S.A. heeft de laatste aandelen overgenomen van Ceratizit Los Angeles, waaronder de Amerikaanse activiteiten waren gebracht. Plansee Group, het moederbedrijf, is nu ook 100% eigenaar van de Amerikaanse dochter.

In 2017 had Ceratizit S.A. al de meerderheid van de aandelen van de Amerikaanse dochter in handen gekregen. Het ging toen nog om Best Carbide Cuttings Tools, met hoofdzetel in Rancho Domingo inCalifornië. Tegenwoordig vormt dit samen met de vestigingen in Warren (Michigan), Schaumburg (Illinois) en Rancho Cordova (Californië) het Noord-Amerikaanse productienetwerk van de gereedschappenfabrikant. Alleen al in de nieuwe fabriek in Los Angeles staan 118 volledig geautomatiseerde slijpmachines voor de productie van de hardmetalen gereedschappen.

Groeistrategie in de VS versnellen

Versnellen van groeistrategie

Mirko Merlo, President Americas van de Ceratizit Group zegt over de per 1 juni afgeronde transactie: “De overname van de resterende aandelen door de CERATIZIT Group stelt ons in staat onze aanwezigheid verder uit te breiden en onze groeistrategie op de markt voor snijgereedschappen te versnellen. Met name op het gebied van high-end microgereedschappen.” Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Onlangs al heeft Plansee Group, het Oostenrijkse moederbedrijf, de Luxemburgse partner in Ceratizit uitgekocht. Door de overname van de rest van de aandelen ontstaat een volledig geïntegreerde groep, van het winnen van grondstoffen, de productie van hardmetaal tot en met de verwerking van het hardmetaal in de gereedschappen, werd in maart over deze stap gezegd. Wereldwijd telt Ceratizit 25 productielocaties en meer dan 7000 medewerkers.

Pin It on Pinterest