Sandvik Coromant heeft in Europa drie nieuwe centra geopend waar experts van de gereedschappenfabrikant samen met klanten nieuwe productiemethoden voor de verspaning ontwikkelen en nieuwe gereedschappen testen. Deze nieuwe  Sandvik Coromant centra zullen ook fungeren als hubs voor virtuele trainingen en evenementen.

Met deze drie nieuwe centra, in Milaan, Istanboel en het Duitse Renningen, beschikt Sandvik Coromant over 17 centra wereldwijd. Hier kunnen klanten praktisch ervaring opdoen met de gereedschappen en de bewerkingsstrategieën op stae-of-the-art CNC-machines.

Kleine investering in verspaningsvaardigheden kan groot verschil maken in productiviteit

Digitale hubs

Hoewel elke faciliteit een fysieke locatie heeft, zijn de nieuwe centra gebouwd met digitale mogelijkheden in het achterhoofd. De COVID-19 pandemie heeft op het vlak van werken op ene fysieke plek voor een nieuwe paradigma gezorgd. Onderzoek uitgevoerd door Mckinsey wijst uit dat 38% van de deelnemende bedrijven verwacht dat medewerkers die dit kunnen,  twee of meer dagen per week niet op kantoor werken na de pandemie, vergeleken met 22% vóór de pandemie. Daar zijn de Sandvik Coromant centra zo ingericht dat ze kunnen fungeren als hubs voor virtuele trainingen en evenementen.

Hogere productiviteit

Deze investeringen zijn deel van de focus van Sandvik Coromant op groei in de gehele waardeketen van de productie. Helen Blomqvist, bestuursvoorzitter, zegt dat de centra een belangrijk onderdeel zijn van de strategie om klanten zowel fysiek als digitaal te ondersteunen. “We weten dat een kleine investering in het verbeteren van de verspaningsvaardigheden van medewerkers een groot verschil kan maken voor de productiviteit van een bedrijf. En er is meer nodig dan het juiste gereedschap om deze vooruitgang te boeken. Klanten kunnen aankloppen bij Sandvik Coromant met een uitdaging, en naar huis gaan met een oplossing.”

Pin It on Pinterest