Vijf weken later dan oorspronkelijk gepland en na twee jaar afwezigheid vindt dit jaar weer een echte Hannover Messe plaats. Om met veel bezoekers in contact te komen, gaat er niks boven een fysieke beurs, zo vatte Jochen Köckler, CEO Deutsche Messe, hét voordeel van een live beurs vorige week samen.


Twee jaar geleden was er geen Hannover Messe; verleden jaar een online editie; dit jaar weer een live event  op het terrein van Deutsche Messe in Hannover. Want, zo zei CEO Jochen Köckler het tijdens de press preview, één op één contacten passen heel goed in een videoconcept. Maar exposanten willen veel bezoekers bereiken. En hoewel de digitale editie van vorig jaar voor de 1800 exposanten zo’n 90.000 contacten met bezoekers heeft opgeleverd, heeft deze digitale editie ook geleerd dat “many to any” met geen enkel concept beter functioneert dan een live beurs. “Daarom hebben we de beurs verschoven en starten we maandag 30 mei”, aldus Köckler.

Editie 2022 rekent ondanks lastige omstandigheden op kleine 3000 exposanten

Festo demonstreert de inzet van Kunstmatige Intelligentie voor voorspellend onderhoud.

Relevanter dan ooit

Naar verwachting zullen zo’n 2500 tot 3000 bedrijven meedoen aan de Hannover Messe 2022. Voor exposanten uit bijvoorbeeld China is het nog steeds moeilijk zo niet onmogelijk aan de beurs in Europa mee te doen. Dat doet volgens Jochen Köckler niets af aan het belang van de beurs. “De Hannover Messe is dit jaar relevanter dan ooit. Want we dachten in januari van dit jaar tegen mei weer in normale tijden te leven, maar door de oorlog in Oekraïne zitten we weer in een wereldwijde crisismodus.” Stijgende energie- en grondstofprijzen en onderbroken aanvoerketens zullen het belang van technologie en digitalisering alleen maar versterken. Bosch gaat bijvoorbeeld op de beurs live demonstreren hoe de waterstof kringloop er kan uitzien. Meer dan 200 exposanten presenteren zich met hun waterstof technologieën.

Duurzaamheid blijft thema

Het thema duurzaamheid blijft een van de hoofdthema’s van ’s werelds grootste industriebeurs. Siemens presenteert er nieuwe software waarmee de CO2 footprint in een hele supply chain van een product in kaart kan worden gebracht. Partnerland Portugal is met meer dan 120 bedrijven fysiek aanwezig op de beurs. De beurs is wel een stuk compacter dan voorgaande jaren en beslaat de hallen 2 tot en met 13. Daarbij is hal 2 het Future Hub gebleven, waar niet alleen universiteiten en onderzoeksinstituten zich presenteren maar ook de startups. Vanuit Nederland hebben zich tot nog toe 16 deelnemers aangemeld voor de Hannover Messe 2022. Vanuit België gaat het om 13 exposanten.

De Hannover Messe duurt dit jaar 4 dagen, van 30 mei tot en met 2 juni

Pin It on Pinterest