BionicSwift

Met 70.000 bezoekers op de hybride Hannover Messe 2021 zou de beursorganisatie dik tevreden zijn geweest. De aanhoudende coronapandemie dwingt de organisatie echter om naar een volledig digitaal concept te gaan. “Een goed digitaal concept is beter dan de beurs annuleren”, zegt Jochen Klöckler, bestuursvoorzitter van Deutsche Messe. Het digitale concept moet een leermoment zijn voor de Hannover Messe 2022 die in hybridevorm doorgaat.


Exposanten die nieuwe producten tonen en bezoekers die exposanten ontmoeten. Goede content voor de conferenties. En netwerken. Deze drie ingrediënten die al jarenlang het succes van de Hannover Messe (12 – 16 april 2021) bepalen, komen ook terug in de digitale variant die in april doorgaat. Vooral het digitale dashboard dat elke bezoeker krijgt, is een van de vernieuwingen die de organisatie doorvoert.

Elke bezoeker krijgt eigen digitaal dashboard als vertrekpunt voor netwerken

Jochen Köckler, bestuursvoorzitter Deutsche Messe: Hannover Messe in digitale vorm

Digitaal netwerken wordt een blijvertje

Jochen Klöckler: “Elke bezoeker krijgt zijn eigen dashboard en kan daarop zijn interesses aangeven. Zo kan elke bezoeker in contact komen met andere mensen met dezelfde interesses.” Het zou hem niet verbazen als dit zelfs beter werkt dan het netwerken via toevallige ontmoetingen op een fysieke beurs. De Hannover Messe wil dit model als het aanslaat uitbouwen voor de toekomstige hybride beurzen. “Je ontmoet dan eerst digitaal mensen en later volgt de fysieke ontmoeting op de Hannover Messe.”

Globalisering, digitalisering en automatisering

De thema’s van de digitale beurs zijn globalisering, digitalisering en automatisering. “Het virus heeft echt alles veranderd, niet alleen de business voor beurzen, ook hoe industriële supply chains functioneren”, aldus Klöckler. Volgens hem zoekt de wereldwijde industrie naar robuustere oplossingen om beter voorbereid te zijn op een nieuwe crisis. Digitalisering en automatisering bepalen net als de veranderende globalisering het lange termijn succes.

Partnerland is dit jaar Indonesië, dat eigenlijk vorig jaar partnerland zou zijn. Dit jaar mag Indonesië deze rol vervullen bij de digitale editie; in 2023 is het land partnerland bij de fysieke Hannover Messe.

BionicSwift

FOTO: Festo toont tijdens de digitale beurs deze robotvogel, de BionicSwift, een lichtgewicht systeem (spanwijdte 68 cm, gewicht 42 gram). Festo ziet in BionicSwift impulsen voor nieuwe vormen van interne logistiek, bijvoorbeeld voor materiaaltransport.

2 gedachten over “Digitale Hannover Messe 2021 opmaat voor toekomstige hybride variant

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest