DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) en Mikrocentrum gaan intensiever samenwerken. Mikrocentrum wordt een soort clubhuis voor de branchevereniging voor precisietechnologie. Er zijn ook plannen om gezamenlijk nieuwe, laagdrempelige evenementen voor de precisiegemeenschap in de hightech- en maakindustrie te organiseren.


Nadat de twee organisaties als meer dan een halve eeuw samenwerken, vinden ze het tijd worden voor nieuwe impulsen. “De vakgebiedspecifieke kennis die onze leden op kennisdagen presenteren, kan breder worden uitgedragen door Mikrocentrum. Een goed voorbeeld zijn onze kennisdagen over vacuüm en contaminatie. Het onderwerp contaminatie kunnen we verbinden aan het jaarlijkse Clean Event van Mikrocentrum”, schetst DSPE-voorzitter Hans Krikhaar een voorbeeld van hoe de samenwerking geïntensiveerd kan worden.

Intensievere samenwerking met branchevereniging precisietechnologen

Precisiebeurs

Aanvullen en versterken

DSPE is als branchevereniging voor precisietechnologen vooral gericht op kennisuitwisseling. Mikrocentrum heeft daar de ervaring in en de juiste faciliteiten voor. De twee partijen kunnen elkaar vooral aanvullen en versterken, aldus Hans Krikhaar en Mikrocentrum-directeur Bert-Jan Woertman. Deze laatste ziet voor Mikrocentrum onder meer een rol als ‘clubhuis’ voor de precisietechnologen. “Wij faciliteren DSPE graag, waarbij we Mikrocentrum zien als een soort ‘clubhuis’ voor DSPE. Wij zijn bereid hierin te investeren en zien dit niet als een commerciële relatie, maar willen als partners samen optrekken.” De intensievere samenwerking kan leiden tot nieuwe, laagdrempelige evenementen voor de precisie community. Hans Krikhaar: “Innovatie leidt tot innovatie, maar samenwerking is vereist. Dat geldt voor het hightech-ecosysteem in de Brainport-regio in brede zin en voor DSPE en Mikrocentrum in het bijzonder. We willen ook het organiseren van gezamenlijke informele bijeenkomsten uitproberen, waar precisietechnologie in een ongedwongen sfeer wordt belicht.”

Precisiebeurs in Den Bosch?

De Precisiebeurs blijft de kern van de samenwerking tussen beide organisaties. DSPE krijgt een grotere rol bij zowel de inhoudelijke invulling als de promotie. Als het aan DSPE ligt, blijft deze in de Brabanthallen in Den Bosch. “Wat ons betreft is dat heel goed bevallen”, aldus Hans Krikhaar.

Hans Krikhaar samen met Bert-Jan Woertman (rechts).

Pin It on Pinterest