Precisiebeurs

Het Nederlandse precisie ecosysteem kan zich definitief gaan opmaken voor een Coronaproof jubileumeditie van de Precisiebeurs. Niet in Veldhoven, maar in de Brabanthallen in Den Bosch. Na overleg met zo’n 40 exposanten en andere stakeholders, heeft het Mikrocentrum definitief het groen op licht gezet voor de Precisiebeurs 2020. Ook Kunststoffen 2020 zal hier later dit jaar plaatsvinden.


“Uit diverse contacten met exposanten en stakeholders komt duidelijk naar voren dat er een sterke behoefte is om elkaar weer te ontmoeten en om de business weer op te pakken, maar dat we daar wel extra ruimte voor nodig hebben”, zegt Geert Hellings directeur Mikrocentrum.  Twee enquêtes die het Mikrocentrum onder bezoekers van de vakbeurzen heeft gehouden, tonen aan dat 80% van hen dit najaar weer naar zakelijke evenementen wil gaan, mits die veilig kunnen worden georganiseerd.

Mikrocentrum kiest voor Brabanthallen om beurzen in 1,5 meter samenleving veilig door te laten gaan

Het precisie-ecosysteem komt dit jaar op een Coronaproof manier bijeen in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Meer ruimte nodig

Precies hierom heeft het Mikrocentrum besloten voor de Precisiebeurs 2020 en Kunststoffen 2020 uit te wijken naar de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Hier is veel meer ruimte beschikbaar, meer dan het dubbele van die in NH Koningshof in Veldhoven. Hierdoor kunnen er 6 meter brede gangpaden worden aangehouden. Bovendien zijn er grote lezingenzalen, waarin met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel tot 150 bezoekers plaats kunnen nemen. De Brabanthallen beschikken daarnaast over een luchtverversing van in totaal 360.000 m3, waardoor er theoretisch veel meer mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn dan op de beurzen het geval zal zijn en het Mikrocentrum op basis van de Coronaregels wil, laat Geert Hellings in een bericht aan alle exposanten weten. Qua indeling van de beide beurzen, kan de plattegrond van Veldhoven nagenoeg worden aangehouden, op enkele kleinere aanpassingen na. Voor de exposanten komen er semi-besloten VIP ruimten, waar ze met klanten besprekingen kunnen voeren terwijl de stand door een collega bemensd blijft. De Brabanthallen zijn door de veiligheidsregio goedgekeurd voor evenementen zoals de Precisiebeurs en Kunststoffenbeurs.

Ruimte voor nieuwe exposanten

Hoewel een aantal exposanten heeft afgezegd, ziet het Mikrocentrum dat enkele van hen alsnog komt door de verplaatsing naar de Brabanthallen. “Ook kunnen we door de extra ruimte nu een aantal nieuwe bedrijven, die op de wachtlijst stonden, de gelegenheid geven om voor het eerst mee te doen. Bij voldoende belangstelling hebben we de optie om daartoe nog een extra hal in te richten. Voorlopig gaan we daar nog niet van uit omdat we geen lege plekken op de beursvloer willen creëren.” aldus Els van de Ven, manager Afdeling Evenementen bij het Mikrocentrum.

Accent vooralsnog op fysieke bezoekers

Geert Hellings verwacht dit jaar minder bezoekers op de twee evenementen dan voorgaande jaren. “Tegelijkertijd zullen de bezoekers die wel komen extra gemotiveerd en geïnteresseerd zijn.” Hoewel het Mikrocentrum de mogelijkheid onderzoekt om er een hybride beurs van te maken, gaat men in eerste instantie de campagne inzetten op het stimuleren van bezoekers om de twee vakbeurzen fysiek te bezoeken.

Ook de brancheverenigingen scharen zich achter het plan. Voor de Precisiebeurs heeft euspen toegezegd dat het de conferentie eveneens verplaatst naar de Brabanthallen. De Precisiebeurs viert dit jaar de 20e editie.

De Precisiebeurs vindt op 18 en 19 november plaats; Kunststoffen 2020 op 2 en 3 december. In de komende editie van Made-in-Europe Solutions Magazine gaan we dieper in op de positie van de Nederlandse precisie-industrie en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn.

1 gedachte over “Coronaproof Precisiebeurs en Kunststoffen in Brabanthallen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest