DN Solutions

Doosan Machine Tools verandert de naam in DN Solutions. De naamswijziging komt voort uit de overname van de machinebouwer verleden jaar door DTR Automotive. De nieuwe eigenaar versterkt de ambitie van DN Solutions om door te groeien naar een top 3 positie in de wereldwijde werktuigmachine-industrie.


In de nieuwe naam zit zowel het verleden als de toekomst van de Koreaanse machinebouwer. De D in DN verwijst naar de periode van 45-jaar waarin onder de merknamen Daewoo en Doosan, een duurzaam vertrouwen is opgebouwd met de wereldwijde metaalbewerkende industrie. De N staat voor Now & New, de motivatie van de DN Group om nieuwe wegen te openen door voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door samen te werken met DN Automotive, de andere tak, wil de machinebouwer nieuwe groeikansen zoeken en zich ontwikkelen tot een aanbieder van totaal oplossingen voor de wereldwijde maakindustrie.

Nieuwe eigenaar investeert en scherpt groeiambities aan

Doosan toonde op Simtos het automatisch wisselen van klauwplaten.

Ambities sluiten aan op die van Dormac CNC Solutions

DN Solutions kondigt aan dat komende jaren in Europa geïnvesteerd zal worden in een groot technisch centrum. Hiermee speelt men in op de groeiende vraag in Europa. “De ambities van DN Solutions sluiten nauw aan op onze eigen bedrijfsplannen”, zegt Joost Verschure, Managing Director van Dormac CNC Solutions, over de naamswijziging. Dormac is al 35 jaar dealer in Nederland van eerst Doosan, nu DN Solutions. Joost Verschure is met name blij met de toezeggingen die zijn gedaan op het gebied van innovatie en het leveren van service en klantondersteuning

Automatische klauwplaatwissel op Lynx

De naamswijziging, die 2 juni in gaat, is officieel gevierd tijdens Simtos 2022, de Koreaanse machinebouwbeurs. Hier heeft DN Solutions onder andere meerdere automatiseringsoplossingen gedemonstreerd, waaronder een systeem om niet alleen de werkstukken automatisch te wisselen in een Lynx 2600 SY, maar ook de klauwplaat.  Dit systeem, gebaseerd op een Doosan cobot, is ontwikkeld door Doosan Robotics.

Pin It on Pinterest