Makino

De TechniShow 2022 geeft een nog evenwichtigere mix van oplossingen en innovaties voor het slimme en geautomatiseerde maakproces. Eén thema krijgt dit jaar extra aandacht: additive manufacturing. Bezoekers kunnen op de beurs terecht op zowel het 3D-Techniek als 3D-Procesplein. Daarnaast zullen bedrijven zoals KMWE, Oceanz en Parts on Demand hun ervaringen en kennis delen.


TechniShow 2022 wordt compacter vergeleken met vorige editie én het aanbod is
completer. Dat zegt Jennie Elzinga, Sales Projectmanager bij Jaarbeurs. “Je merkt dat exposanten méér dan vroeger gefocust zijn op twee of drie onderdelen uit hun
portfolio. Daardoor kiezen ze vaak voor een wat kleinere stand. Dat geeft ruimte aan nieuwkomers. Deze zie je bij alle thema’s terug.”

Grootste maakbeurs Benelux: meer focus en completer

Automatisering is een van de thema’s op de TechniShow.


Interesse om te investeren

Exposanten focussen zich op de innovaties, waarmee maakbedrijven kunnen
inspelen op trends als reshoring, kortere doorlooptijden, kleinere series, gebrek aan
vakmensen en verduurzaming. De exposanten die zich definitief hebben aangemeld – de lijst groeit nog wekelijks – staan garant voor een compleet overzicht van wat de maakindustrie nodig heeft om slim, vergaand geautomatiseerd en duurzaam te kunnen produceren. Investeren wil de maakindustrie als geen ander. “We zien bij de voorregistratie dat grote bedrijven complete teams inschrijven; ze registreren niet één of twee medewerkers, maar direct meer dan tien”, zegt Jennie Elzinga.

Reshoring vraagt om automatisering en digitalisering

Dit heeft mede te maken met de nieuwe kijk op de supply chains. Een trend die al eerder speelde, maar door de Corona, bijbehorende lockdowns en recent de oorlog in Oekraïne in een stroomversnelling is gekomen. Reshoring vanuit Azië en zelfs Oost-Europa wordt ook voor Nederlandse en Belgische OEM’ers een steeds groter onderwerp. Dat schept nieuwe kansen voor toeleveranciers die qua productietechnologie up-to-date zijn. Automatisering en digitalisering krijgen verspreid over de beurs en in het lezingenprogramma ruim aandacht. In het Ketentheater op ESEF Maakindustrie, dat door de nieuwe halindeling dit jaar voor bezoekers van de TechniShow gemakkelijk toegankelijk is, komt dit onderwerp
ruimschoots aan bod. Bijvoorbeeld in een dagelijkse paneldiscussie, waarin experts hun visie op de ontwikkelingen in de maakindustrie delen.

Alle 3D geprinte onderdelen voor de Robot Bike, een project waar Renishaw aan heeft meegewerkt.

Bezoekers willen AM-oplossingen zien

Als er één thema uitspringt op de TechniShow 2022, dan is het additive manufacturing. Tijdens de laatste beurs hebben bezoekers dit onderwerp hoog op hun lijstje gezet met onderwerpen waarover ze meer willen weten. Bezoekers vinden dit jaar op de beurs in Utrecht niet alleen bij de fabrikanten de oplossingen voor het hele AM-proces, deze zijn ook nog eens te vinden op de twee 3D pleinen in hal 11. Op het 3D-Techniek plein tonen exposanten zoals Dymato, Renishaw en Trumpf hun AM-technologie. Op het 3D-Procesplein dat ernaast ligt, vindt de bezoeker een overzicht van alle technologie die nodig is in het AM-proces. “Op het 3D-Procesplein tonen we alle stappen die in het additive manufacturing proces nodig zijn, van CAD-software tot en met post processing”, zegt Jennie Elzinga over dit plein in hal 11. Hier staan exposanten zoals Rösler Benelux en Cadmes. Hier worden ook concrete business cases gedemonstreerd.

TechniShow bezoekers kunnen in het Ketentheater op ESEF Maakindustrie elke dag kennis op doen en ervaringen horen van andere spelers in de maakindustrie.

Lezingen in Ketentheater op ESEF

Om bezoekers nog beter te informeren, werkt de Vakgroep 3D Printing samen FME, ondersteund door Flam3D, aan een lezingenprogramma dat elke dag op de beurs gaat plaatsvinden. Hiervoor zijn al toezeggingen door bedrijven met AM-ervaring zoals KMWE, 3D Makerszone, Renishaw, Oceanz en Parts on Demand. Het programma staat de ene dag in het teken van het proces en de andere dag in het teken van de AM-technologie. Op de eerste beursdag (30 augustus) is er een Guided Tour over 3D-techniek (die dag zijn er ook Guided Tours Verspaning, Plaatbewerking en Productieautomatisering).

TechniShow 2022 vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht.
ESEF Maakindustrie vindt gelijktijdig plaats met Technishow.

1 gedachte over “TechniShow 2022: ruim baan voor additive manufacturing

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest