De eerste sessie van de Virtual AM for Defense Conference start met een vergelijking tussen additive manufacturing en CNC-frezen én gunt de deelnemers een kijkje achter de schermen bij de Koninklijke Landmacht. Op termijn wil de landmacht het magazijn digitaliseren. Samen met DiManEx worden momenteel de eerste stappen gezet naar een digitaal magazijn van waaruit onderdelen direct geprint kunnen worden, waar dan ook in de wereld.


Matchmaker Jakajima en 3D Print magazine organiseren dit najaar de eerste editie van de Virtual AM for Defense Conference. Op 27 oktober is de eerste sessie gepland. Daarin schetsen Stephan Wildenberg, Stafofficier Land Maintenance Initiative bij het Matlogco van de Koninklijke Landmacht samen met Tibor van Melsem Kocsis, CEO  en founder van DiManEx, de route naar de transitie van fysieke voorraden naar digitale magazijnen.

Virtual AM for Defense Conference start met presentaties Koninklijke Landmacht en Force Technology

Onderdelen waar dan ook 3D printen vanaf het platform

Het platform van DiManEx helpt organisaties snel in kaart te brengen welke onderdelen zowel technisch als vanuit businessoogpunt geschikt zijn om te 3D printen, vervolgens worden ook de – veelal – oude 2D tekeningen omgezet in een digital twin. Keurt defensie de onderdelen hiervoor goed, dan komen ze op het platform in het digital warehouse van defensie, vanwaar uit de onderdelen direct geprint kunnen worden, op eigen printers of binnen het wereldwijde DiManEx netwerk Stephan Wildenberg en Tibor van Melsem zullen in hun presentatie vooral ingaan op de rol van verandermanagement in het traject en hoe defensie de supply chain mee kan krijgen in deze transitie.

Wat betekent AM voor kosten en leadtime F35 onderdeel?

Het tweede onderwerp in deze sessie is de vergelijking tussen additive manufacturing en CNC-verspanen. Michel Honoré, die de vergelijking presenteert, werkt bij het Deense Force Technology institute. Aan de hand van een concreet project met een Deense toeleverancier aan de JSF supply chain wordt de vergelijking gemaakt tussen 3D metaalprinten met een robot en het verspanen van het onderdeel. Additive manufacturing blijkt zowel uit het oogpunt van kosten als leadtime aantrekkelijk. Daarnaast laat Michel Honoré zien dat de problemen met oplassen van metalen overwonnen kunnen worden.

De Virtual AM for Defense Conference start 27 oktober om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur (CET). Meer informatie en aanmelden kan hier

Pin It on Pinterest