“Over tien jaar verkopen we geen standalone machines meer, maar enkel totaalconcepten voor onbemande productie.” Die voorspelling durft Hans Blomen van Limas CNC Machinery wel aan. 20 jaar geleden startte hij Limas CNC Machinery. De viering hiervan staat helemaal in het teken van hoe de fabrikanten die Limas vertegenwoordigt, inspelen op Industrie 4.0 en onbemand produceren.


De wereld van de metaalbewerking is ingrijpend veranderd sinds Hans Blomen in Neer de machinehandel en het onderhoudsbedrijf startte. Hans Blomen ziet dat momenteel alle ontwikkelingen gericht zijn op onbemand produceren. “Die richting gaat de verkoop ook op. We groeien toe naar het verkopen van totaal concepten voor onbemande productie.”

Viering 20 jaar Limas CNC Machinery in teken onbemand werken en Industrie 4.0

Cubebox

Cubebox robotcellen

Afgelopen zomer hebben Hans Blomen en zijn zoon Bas, inmiddels ook in het bedrijf, een nieuwe stap in deze richting gezet door de Cubebox robotcellen in de markt te zetten. “Met Cubebox bieden we een betaalbare industriële CNC-automatisering die concurreert met cobots. Voor de kosten die je uiteindelijk dikwijls kwijt bent als je een frees- of draaimachine met een cobot automatiseert, krijg je met de Cubebox een volwaardige industrierobot en software waarmee je in 4 stappen de robot programmeert”, zegt Hans Blomen. De robotcel, die in verschillende varianten (zowel product- als pallethandling) wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, is leverbaar voor handling van gewichten tot 35 kilogram.

Primeurs van Spinner en Alzmetal

De Cubebox is echter niet de enige automatisering die te zien is tijdens de viering van het 20-jarig bestaan. Alle belangrijke leveranciers van Limas, zoals Spinner en Alzmetal, presenteren hun automatiseringsoplossingen en laten ontwikkelingen op het vlak van Industrie 4.0 zien. Zo toont Matec een palletwisselaar die ontwikkeld is samen met Indunorm. Alzmetal en Spinner, twee machinebouwers die Limas vertegenwoordigt, nemen zelfs primeurs mee voor de Nederlandse markt. Voor het eerst is een Spinner Microturn Multitasking machine in Nederland te zien, die ook leverbaar is in een variant met geïntegreerde slijpspindel. En voor Alzmetal is de primeur de GS 600 5T, een hoogwaardig 5-assig bewerkingscentum voor frees-draaibewerkingen. Matec demonsteert de Matec 30HV met de allernieuwste Heidenhain TNC7 besturing.

De open-house beurs bij Limas vindt plaats op 9 en 10 november, beide dagen van 10.00 tot 19.00 uur (met ruimte voor uitloop). Aanmelden kan via info@limascnc.nl

Pin It on Pinterest