Studer S100

Studer introduceert met de nieuwe S 100 een instapmodel voor universeel binnenslijpen. Net zoals de andere rondslijpmachines van de Zwitserse fabrikant is de S100 opgebouwd op een Granitan bed voor betere dempings- en thermische eigenschappen.


Met de Studer S100 breiden de Zwitsers de lijn universele rondslijpmachines uit naar de onderkant van de markt. Bij de ontwikkeling is met name gekeken naar een eenvoudige opbouw van de verschillende componenten, om onderhoud te vereenvoudigen en de bediening van de machine makkelijker te maken.

Studer heeft de S100 gelanceerd tijdens de BIMU in Milaan.

Twee spindels in twee configuraties

De machine kan worden uitgerust met twee spindels voor binnenrondslijpen of met een binnen- en een buitenslijpspindel. Naast een vaste slijpkop kan de S100 worden uitgerust met een manuele slijpkop met 2,5 graden Hirth vertanding en, in de hoogste configuratie, met een automatische slijpkop met 1 graad Hirth vertanding. De uitrusting maakt de slijpmachine ook geschikt voor het slijpen van onderdelen met geometrisch gedefinieerde basisvormen en contouren, die met interpolerende assen kunnen worden gegenereerd. De machine wordt bediend via de Fanuc 0i-TF PLUS besturing in combinatie met het beproefde STUDER besturingssysteem. De machine kan af fabriek als voorbereid worden op automatisering, zoals een automatische deur en een interface voor de robotbelading.

Typische werkstukken voor de S100

Typische werkstukken voor de S100 zijn bijvoorbeeld spantangen voor de werktuigbouw, lagerringen, kogellagers en cilinders alsook hydraulische regelkleppen in kleine series. De externe en interne bewerking van flensdelen of het slijpen van schroefdraad of niet-ronde vormen zijn eveneens mogelijk. De maximale werkstuklengte bedraagt 550 mm, de maximale binnendiameter 180 mm en de maximale doorsnede van een slijpschijf voor binnenslijpen is 63mm.

Pin It on Pinterest