2-S heeft op de Precisiebeurs een HIO-vrije reinigingsvloeistof van Richard Geiss geïntroduceerd. De Duitse fabrikant heeft het productieproces voor batches van deze vloeistof zodanig aangepast, dat deze gegarandeerd zonder HIO-elementen worden aangeleverd. Het verschil zit in de verpakking en de handling tijdens het hele proces.


Het Duitse chemiebedrijf Richard Geiss produceert al langer reinigingsmiddelen voor de hightech industrie. RG Cleaner 63 is een reinigingsmiddel voor gesloten dampontvettingsinstallaties, die voor ASML grade 2 is toegelaten en gevalideerd is door meerdere fabrikanten van dampontvettingsmachines, waaronder die van Karl Roll en Ecoclean.


Elke batch wordt geanalyseerd en logistieke proces is aangepast


Vrij van HIO-elementen

Nieuw is dat Richard Geiss het productieproces zodanig heeft aangepast, dat het deze reiniger nu kan voorzien van certificering dat het middel volledig vrij is van HIO-elementen. Dit is met name van belang bij componenten voor in de hoog vacuüm systemen. In de basis is het dezelfde reiniger als de standaard RG Cleaner 63 die voor meerdere dampontvettingssystemen geschikt is. Alleen vult Richard Geiss nu speciale plastic containers af en geen stalen drums. Ook wordt bij het vullen gefilterd. Elke batch van enkele duizenden liters wordt aan een analyse onderworpen om zeker te zijn dat de reiniger vrij is van HIO elementen. Na deze analyse krijgt de batch de specifieke certificering. Ook in de hele logistiek neemt de producent voorzorgsmaatregelen.


Mogelijke oorzaak van verontreiniging weggenomen

“Door de certificering weet de gebruiker als zich een probleem met HIO-elementen voordoet, de oorzaak niet in het reinigingsmiddel gezocht moet worden”, legt Paul Meijerink, sales en product manager bij 2-S uit. “De klant blijft natuurlijk verantwoordelijk voor z’n eigen proces en moet dat controleren.” Met de HIO vrije reiniger wordt een mogelijke vervuilingsbron uitgesloten. Richard Geiss is de eerste producent van reinigingsmiddelen die deze certificering aanbiedt, aldus 2-S.

Pin It on Pinterest