Bezoekers aan de tweede week van het Open House van DMG Mori in Pfronten zien daar onder andere de compleet nieuwe DMF 400|11. Ze zien echter ook de start van Celox X, het ecosysteem waarmee de machinebouwer klanten een basis biedt om de volledige workflow te digitaliseren. Celos Xchange is hierin de component die de hele waardeketen gaat connecteren.


Op dit vlak van digitalisering, in de woorden van de fabrikant Machining Transformation, demonstreert DMG Mori in Pfronten Celos X. Het ecosysteem bestaat onder andere uit het Celos Xchange platform.


Nieuw platform voor Machining Transformation richting de digitale fabriek


Veilige data-opslag en -uitwisseling

Dit cloudgebaseerd platform biedt een beveiligde omgeving om data op te slaan, die onder andere voor de productie nodig zijn. Het platform communiceert onder andere met het ERP-systeem in het bedrijf en met de CAM-software. Ook in het horizontale vlak is Celos Xchange klaar voor data-uitwisseling langs de hele keten, ook met externe partners. Gebruikers kunnen de data op een veilige manier delen in deze dataspace. “Als cloud-gebaseerde dataroom maakt CELOS Xchange ook de bidirectionele integratie van de productiewerkplaats in de IT van het bedrijf mogelijk en, in de toekomst, de open en veilige uitwisseling van gegevens met partners langs toeleveringsketens en binnen wereldwijde netwerken voor waardecreatie,” legt Tommy Kuhn, Managing Director van DMG MORI Digital GmbH, uit.


Schaalbaar concept

In combinatie met DMG MORI’s gestandaardiseerde machineconnectiviteit biedt CELOS Xchange een hoge mate van schaalbaarheid en interoperabiliteit met machines van derden en toepassingen van partners. Veiligheid en gegevenssoevereiniteit hebben de hoogste prioriteit. De klant beslist op elk moment welke gegevens gesynchroniseerd worden met CELOS Xchange. Bovendien wordt hier de basis gelegd voor toegang tot actuele nieuwe en verdere ontwikkelingen. Men kan data gaan gebruiken om processen te analyseren, te bewaken en waar mogelijk te verbeteren. De apps die hiervoor nodig zijn vindt de gebruiker in Celos Xperience, de andere component van Celos X. Ondertussen zijn er al zo’n 30 apps beschikbaar, waaronder nieuwe technologiecycli en vereenvoudigde bedieningsinterfaces voor de machines.

Grotere DMF beweegbare kolom machine

Op het vlak van hardware belooft de nieuwe DMG 400 | 11 de wereldpremière in Pfronten. Deze CNC-machine met beweegbare kolom borduurt voort op de drie andere modellen uit de DMF-lijn, alleen dit keer met een met 400 m verlengde X-as en 150 mm meer in de Z-as. De freesmachine met een werkbereik van 4000 bij 1100 bij 1050 mm wordt voor het eerst aan het publiek getoond. Qua automatisering staat de PH Cell 500 in de belangstelling voor de geautomatiseerde handling van pallets.  

De PH 500 cel is de nieuwe automatisering voor bewerkingscentra.


Pendelmachine

De DMF 400 | 11 is ontwikkeld voor het frezen van lange, zware producten. In de standaardversie kan tot 8.000 kilo beladen worden op de tafel. Eventueel is de machine leverbaar met twee rondtafels in het bed, elk belastbaar tot 1200 kilogram. Het gaat hier dan ook om een pendelmachine. Als er geen werkstukken bewerkt worden die de volledige lengte van het bed nodig hebben, kan de ruimte gedeeld worden door een scheidingswand zodat men aan de ene kant bewerkt en aan de andere kant een nieuw werkstuk opspant. Een versie met frees-draaibewerkingen is eveneens beschikbaar. De maximale werkstuklengte bedraagt 4.600 mm. Kenmerkend voor het kolomconcept van de DMF reeks is de constant vrijdragende Y-as. Deze geeft de machine een constante stijfheid over het hele traject. Daardoor kunnen gebruikers op elk moment het maximale spindelvermogen oproepen – ongeacht de spilpositie.


Pin It on Pinterest