Indumation

De eerste industriebeurs van het jaar in de Benelux geeft er meteen een klap op. Indumation.be heeft 9.783 bezoekers naar de industriële automatisering en Industrie 4.0 beurs getrokken. Dit is ruim 10% meer dan de editie van vorige keer (2022) en dat ondanks de boerenprotesten die in dezelfde week plaatsvonden.

Deze boerenprotesten hebben er waarschijnlijk wel voor gezorgd dat het record van 2019 net niet gehaald werd, aldus de organisatie van Indumation.be in een slotpersbericht.

De interessegebieden van de bezoekers uitgedrukt aan de hand van de deelname aan de zeven technologieroutes. Motion Control Drives en robots trekken de meeste aandacht, Industrial software & security de minste.


Groter dan ooit qua expositieruimte

Met 250 exposanten was het event wel groter dan ooit. Tevreden gezichten dan ook bij de organisatoren Industrialfairs, Agoria en InduMotion. En dat in een context van lagere economische verwachtingen van de Belgische industrie, aanhoudend personeelstekort, hoge kosten en haperende supply chains.  Wellicht zijn dat juist de redenen waarom bedrijven op zoek gaan naar oplossingen voor industriële automatisering en het slimmer maken van bedrijfs- en productieprocessen met Industrie 4.0 oplossingen.


Young professionals

Voor het eerst vond tijdens Indumation.be Tech Guru Explosition plaats, een nieuwe event specifiek gericht op de hoger opgeleide technologische young professionals en studenten van 18 – 30 jaar. Met 125 aanwezigen op het AI & Omniverse debat en met aansluitend ‘beats, vibes, drinks and  bites’ waren de jonge techwolves, uitnodigende partners van hogescholen & universiteiten en de cruising partners unaniem: op de volgende editie in 2026 zijn ze er opnieuw bij. 

Foto’s: Industrialfairs


Teams aan de slag

De Nocturne werd druk bezocht en op vrijdag, Friday Teamday, kregen 280 geregistreerden essentiële basisinformatie om als team over voldoende kennis te beschikken over smart maintenance, smart collaboration en cyberweerbaarheid op de werkvloer.


De volgende editie van Indumation.be is 4-6 februari 2026. Het volgend industrie-event in België is 27 en 28 maart in Kortrijk als Industrialfairs D2M organiseert, de beurs rond design en productie.


Pin It on Pinterest