parts finishing

Een nieuwe industriebeurs in Duitsland: Parts Finishing. De Duitse beursorganisator fairXperts ziet blijkbaar een markt voor leveranciers van oplossingen voor het ontbramen van componenten, reinigen en oppervlaktebewerking ervan. Niet alleen als stand alone proces, maar ook als een geïntegreerde productielijn.


Deburring, cleaning en surface finishing: dat zijn de drie trefwoorden die fairXperts op de nieuwe industriebeurs Parts Finishing plakt. Hartmut Herdin, directeur van de private beursorganisator, ziet in het concept alleen maar voordelen voor zowel de exposanten als de bezoekers. Tot nog toe moeten ze minstens drie vakbeurzen bezoeken of er aan deelnemen. Dat wil de nieuwe beurs voorkomen door de drie eindstappen in de productie samen te voegen in één platform.


In najaar eerste editie van vakbeurs voor afbramen, clean en oppervlaktebewerking


Proces- en waardeketens

De kennis- en informatiebehoefte op het vlak van afbramen, reinigen en veredelen van oppervlakken neemt toe, meent Herdin. Om te kunnen concurreren in groeimarkten moeten bedrijven flexibeler en wendbaarder zijn en zich sterker richten op proces- en waardeketens. Tegelijkertijd moet industriële productie voldoen aan steeds hogere eisen op het gebied van de kwaliteit van componenten, kosteneffectiviteit en duurzaamheid. “Dit leidt tot een voortdurend groeiende behoefte aan informatie en kennis in productiebedrijven. Beurzen spelen hierbij een belangrijke rol. Tot nu toe was de focus van beurzen echter meestal beperkt tot afzonderlijke productiestappen, wat betekent dat er meerdere bezoeken aan beurzen nodig zijn om uitgebreide informatie te verkrijgen, wat steeds moeilijker wordt in tijden van personeelstekorten en kostenefficiëntie.”


Automatisering en digitalisering

Op de nieuwe beurs presenteren leveranciers uit de kwaliteitsrelevante gebieden van ontbramingstechnologieën, industriële reinigingstechnologie en oppervlakteafwerking hun aanbod aan oplossingen. De focus zal liggen op trends en innovaties voor automatisering, digitale transformatie, procesnetwerken en het verbeteren van de grondstoffen efficiëntie in deze productiestappen. De beurs omvat eveneens een forum voor kennisdelen. Bewust is gekozen voor een tweedaagse beurs om kosten te reduceren en de effectiviteit te verhogen.


Parts Finishing vindt op 13 en 14 november voor de eerste keer plaats in de Messe Karlsruhe. fairXpert organiseert in Karlsruhe eveneens Deburring Expo, een vakbeurs over het afbramen van precisiecomponenten. Deze beurs, met alleen aandacht voor afbraamoplossingen, blijft in de oneven jaren plaatsvinden. De nieuwe, bredere beurs vindt dan in de even jaren plaats.

Foto de metalen achtergrond van een versnellingsbak voor een personenauto (foto fairXperts)

Pin It on Pinterest