VDL

VDL ETG gaat een fabriek bouwen in Vietnam voor de productie van modules voor internationale klanten. In het tweede kwartaal van 2025 moeten de eerste modules naar klanten verscheept worden.


Dit heeft de Eindhovense system supplier bekend gemaakt tijdens een handelsmissie deze week in Vietnam. De reden voor deze stap is dat de mondiale klanten van moederbedrijf VDL Groep vragen om een betere wereldwijde dekkingsgraad. Daarnaast willen ze dat er lokaal geproduceerd wordt voor lokale markten.


Over een jaar moeten eerste systemen naar klanten verscheept worden


Halfgeleiderindustrie

Volgens het Belgische De Tijd wil VDL een stevigere voet aan de grond krijgen in Vietname nu in dit land belangrijker wordt voor de assemblage en verpakking van chiponderdelen. Volgens een woordvoerder van persagentschap Reuters gaat de nieuwe vestiging geen modules leveren aan ASML.


Groeistrategie op drie continenten

VDL Groep is momenteel actief op drie continenten: Europa, Amerika en Azië. Op alle drie de continenten wil de onderneming groeien. Overal kunnen leveren is een belangrijk voordeel voor nieuwe en bestaande klanten. VDL ETG heeft al vestigingen in Singapore en in Suhzou (China). In eerste instantie gaan ongeveer 60 medewerkers  in de Vietnamese fabriek aan de slag. Tijdens de handelsmissie is de samenwerking met het Franse Property bevestigd dat de nieuwe fabriek gaat bouwen.

Foto: (Vlnr) Christianne van der Wal (minister van Natuur & Stikstof), Mark Harbers (minister van Infrastructuur & Waterstaat), Geert Jakobs (CEO VDL ETG), Edwin Tan (plaatsvervangend CEO Frasers Property), Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW) en Nguyen Quang Vinh (vice-voorzitter Kamer van Koophandel Vietnam) tijdens de Nederlandse handelsmissie in Vietnam.

Pin It on Pinterest