Made-in-Europe.nu
Autodesk SeeControl

Autodesk neemt Internet of Things ontwikkelaar over

Autodesk zet een belangrijke stap in de strategie om in te spelen op het Internet of Things, oftewel smart industry. Autodesk neemt SeeControl over. Dit bedrijf ontwikkelt cloudgebaseerde serviceplatforms voor Internet of Things. De CAD-ontwikkelaar wil de data van producten terugleiden naar het designproces.

 

SeeControl ontwikkelt cloudplatform voor datacollectie, beheer en analyse

De komende jaren krijgen tal van apparaten en componenten een IP-adres. Data die verzameld worden, zullen op cloudplatforms verwerkt worden tot bruikbare gegevens. Dat is de essentie van Internet of Things of de industriële Duitse variant Industrie 4.0. “Er ontwikkelt zich een nieuwe manier van dingen maken, waarbij elk object, product of omgeving een geïntegreerde sensor heeft die informatie terug aan het designproces kan geven”, zegt Amar Hanspal, senior vice president Information Modeling and Platform Products bij Autodesk.

 

Data verzamelen en analyseren

SeeControl is volgens hem een partij die een belangrijk onderdeel wordt van het ecosysteem dat Autodesk aan het bouwen is. Het bedrijf uit San Francisco ontwikkelt cloudsoftware die zowel fabrikanten als system integrators helpt data verzamelen, analyseren en beheersen en op afstand producten beheren. Hiermee worden nieuwe serviceconcepten in de industrie en daar buiten mogelijk. De producten zijn gericht op conditioning monitoring, spare parts management en andere toepassingen. Volgens het team van SeeControl verandert de industrie door Internet of Things van een sector die fysieke producten maakt en verkoopt, eventueel met een servicecontract, in een sector die een product als een service verkoopt. De koper is niet langer de eigenaar van fysieke machines en installaties. Hierdoor ontstaat er een langdurige relatie tussen OEM’ ers en klant. Het bedrijf heeft een 8 stappen plan ontwikkeld om een Internet of Things product te ontwikkelen.

 

Integratie in designsoftware

Autodesk wil het platform van SeeControl zowel stand alone blijven verkopen alsook integreren in de designtechnologie voor de maak- en bouwindustrie. Daarnaast wil men op basis van het platform nieuwe Internet of Things oplossingen ontwikkelen. Deze moeten het mogelijk maken om inzicht te krijgen hoe producten, ontworpen met Autodesk software, in real life omgevingen presteren om daarmee nieuwe, innovatieve servicemodellen te onderzoeken.

 

Pin It on Pinterest