Made-in-Europe.nu

GF Machining Solutions: metaal laserbewerken breder geaccepteerd

Het laserbewerken van matrijsoppervlakken en andere metalen componenten wordt stilaan breed geaccepteerd in de markt. GF Machining Solutions merkt dat de vraag naar deze technologie toeneemt. Daarom gaat men naast de grote Laser 400 ook kleinere lasermachines bouwen. Op de EMO wordt de Laser 400 reeks getoond.

 

Zwitserse machinebouwer toont op de EMO eerste resultaten op het gebied van 3D metaalprinten

Niet alleen de automobielindustrie is overtuigd van de voordelen die het laserstructureren van metalen componenten zoals matrijzen biedt. Stilaan merkt men bij de Zwitserse machinebouwer dat ook de medische industrie belangstelling krijgt voor laserbewerken van metaal. Tot nog toe bouwt GF Machining Solutions vooral grote machines voor het laserbewerken van oppervlakken, omdat het dikwijls om grote matrijzen gaat. In de medische industrie draait juist alles om kleine componenten. Daarom breidt de Zwitserse machinebouwer de Laser 400 lijn uit met een aantal kleinere machines. Deze zullen een aanzienlijk kleiner bereik in de X-richting hebben dan de 40000 mm die de Laser 400 aan kan.

 

Liechti richt zich op andere sectoren

Een ander nieuwtje bij de groep is dat Liechti, de vorig jaar overgenomen machinebouwer, zich in de nabije toekomst behalve op aerospace ook op andere sectoren gaat richten. Tot nog toe bouwt Liechti vooral machines voor het bewerken van turbinebladen voor de vliegtuigindustrie. Ook hier heeft men onder andere de medische industrie op het oog, evenals de automobiel en telecomindustrie. Liechti, dat dit jaar het 150 jarig bestaan viert, blijft wel de club waar op basis van Mikronmachines speciaalmachines voor de klanten worden gebouwd.

 

3Dprinten

GF Machining Solutions toont verder een nieuw communicatieplatform voor de verschillende type machines. En de eerste resultaten van de samenwerking met EOS op het gebied van 3D metaalprinten worden op de EMO getoond. Het gaat hier om een strategische samenwerking die voor de zomervakantie werd aangekondigd.

In het komend digimagazine verschijnt een artikel over een andere innovatie bij GF Machining Solutions, een ‘airbag’ voor de spindel.

 

Pin It on Pinterest