Made-in-Europe.nu

Groen licht voor Brainport Industries Campus

Alle lichten staan op groen voor de ontwikkeling van Brainport Industries Campus. De Eindhovense gemeenteraad heeft ingestemd met het akkoord voor de ontwikkeling van huisvesting voor het eerste cluster. KMWE Group wordt de launching customer en wil eind 2017 de fabriek van de toekomst op de nieuwe campus betrekken.

 

Eindhoven stemt in met bestemmingsplan; 2017 eerste fabriek van de toekomst klaar

In september ondertekenden Brainport Industries, de gemeente Eindhoven, de provincie Noord -Brabant, de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) en Hebema Holding BV een intentieverklaring voor de ontwikkeling van Brainport Industries Campus. Nu heeft de gemeenteraad ingestemd met de noodzakelijke bestemmingsplanwijzigingen voor de nieuwe campus. Deze krijgt een unieke opzet doordat alle bedrijven uit de high tech toeleverketen die zich hier vestigen, als het ware één grote fabriek van de toekomst vormen. Een derde deel van de 200 ha grote campus is bestemd voor vijf grote bedrijfsgebouwen waarin gebruikers faciliteiten met elkaar delen. Het concept voor de campus leunt voor een belangrijk deel op uitgangspunten voor de circulaire economie. Ook steekt men sterk in op samenwerking tussen alle partijen die zich op de campus vestigen. Verder komen er opleidingsfaciliteiten gericht op de high tech maakindustrie.

 

KMWE als eerste naar de campus

Nu de raad van Eindhoven heeft ingestemd met het bestemmingsplan, kunnen de voorbereidingen voor het eerste van deze vijf gebouwen starten. KMWE Group gaat zich hierin als eerste vestigen en de activiteiten die nu nog verspreid zijn over meerdere locaties samenbundelen. De ingebruikname van het eerste gebouw vindt naar verwachting eind 2017 plaats. Daarna zullen in tussenposen van drie tot vier jaar de andere delen van het park worden ontwikkeld. De volledige campus zal tegen 2035 gereed zijn.

FOTO: een impressie van de nieuwe campus, nabij Eindhoven Airport (Foto: Brainport Industries)

 

Pin It on Pinterest