QTH introduceert PWB Toolmaster voorinstelapparatuur

Quality Tools Holland lanceert op de Technishow het Zwitserse merk voorinstelapparatuur PWB Toolmaster. Deze apparatuur wordt ontwikkeld en geproduceerd door evoSet in Zwiterland.

 

Tot 25% hogere productiviteit door voorinstellen

Jeroen Tepas van Quality Tools Holland (QTH) ziet de introductie van de PWB Toolmaster als een belangrijke stap om het voorinstellen van gereedschappen breder geaccepteerd te krijgen in de Nederlandse markt. Een van de belangrijkste reden om gereedschappen voor in te stellen is reductie van insteltijden. Dat kan namelijk buiten de machine gebeuren, terwijl de spil spanen maakt. De tweede reden is het verminderen van het risico op fouten. PWB Toolmaster kan direct aan de machine gekoppeld worden, zodat de instellingen van het gereedschap automatisch in de machine worden ingelezen. De Zwitsers spreken zelf over een productiviteitwinst van al gauw 25%.

 

PWBsoftwareMeerdere uitvoeringen

PWB bouwt de Toolmaster serie in verschillende uitvoeringen. De grootste heeft een meetbereik van 1000 bij 1000 mm. Deze, de Toolmaster 5, heeft een tweede camera voor roterend middelpuntmeting. Alle systemen worden geleverd met de EyeRay beeldverwerkingssoftware. De data overdracht naar de machine verloopt via het netwerk, gegevensdragers of met post processoren.

 

68 HRC frezen en niet eroderen

Een andere interessante noviteit die QTH toont op de Technishow is het 68 HRC hard frezen in plaats van eroderen. B&S Group heeft met een performance frees van Van Hoorn Carbide geharde stempels van 68 HRC gefreesd op een Röders machine. Hiermee werd een Ra waarde van 0,07 µm behaald. De productie van in totaal 20 stempels levert met deze aanpak een besparing op van in totaliteit 92 productie-uren. QTH laat op de beurs zowel de performance frezen van Van Hoorn Carbide zien als de stempels.

 

Authors

Gerelateerde artikelen

Top