Made-in-Europe.nu
DMU 75 monoblock

DMG Mori ecoMill met Siemensbesturing voor 3D simulaties

DMG Mori pakt volgende week uit op de TechniShow. Opvallend zijn natuurlijk de gereserveerde parkeerplaatsen voor wie zich via DMG Mori registreert. Waar het om gaat zijn de machines op de stand in hal 12. Daaronder de vernieuwde DMG Mori ecoMill 600 V met het nieuwe Slimline bedieningsscherm voor 3D simulaties én een DMU 75 monoblock 5-asser.

 

Machinebouwer toont op TechniShow Ecoline, DMU- en NLX-machines

De ecoMill 600 V met het nieuwe touchscreen bedieningsscherm is de absolute primeur van DMG Mori op de TechniShow. De machine is uitgerust met Siemensbesturing. DMG Mori plaatst op dit verticaal bewerkingscentrum in de nieuwe generatie het 19 inch Slimline multi touch bedieningsscherm, alleen in combinatie met de Siemens besturing. Daarmee kan de volledige bewerking in 3D gesimuleerd worden. Ook de actuele status van de machine is beter zichtbaar en de besturing kan voorzien worden van Celos, zodat er nog meer apps beschikbaar zijn voor de operator. DMG Mori levert deze machine overigens ook met de eigen Mapps IV besturing, maar dan meet het scherm slechts 15 inch. In de standaard uitvoering wordt het bewerkingscentrum geleverd met een 12.000 toerenspindel; gereedschapwissel van spaan tot spaan vergt amper 1,3 seconden en de EcoMill kan werkstukken tot 600 kilo aan.

 

ecomill 600V
De ecoMill 600 V was vorige maand nog op de Metav te zien, komende week in Nederland op de TechniShow.

 

5-assig simultaan frezen

Aan de andere kant van het spectrum toont DMG Mori de DMU 75 monoblock 5-assige machine, voorzien van een draaizwenktafel, een 18.000 toeren spindel, een gereedschapmagazijn met 60 posities (voor SK 40) en met een bereik in de X-richting van 750 mm. Ondanks dat werkstukken tot 600 kilo gewicht en een maximale diameter van 840 mm op deze 5-asser bewerkt kunnen worden, neemt deze DMU 75 zelf nog geen 8 vierkante meter in beslag. Doordat de werkstukken van boven op de machine beladen worden, is er ook rondom de machine weinig extra ruimte nodig. DMG Mori bouwt deze 5-assige machine met Siemens besturing en aandrijvingen, voorzien van een 21,5 inch Ergoline bedieningspaneel. De fabrikant toont de voordelen van de Celos besturingsschil die het gebruik van apps mogelijk maakt.

 

De nieuwe generatie NLX 2500-700 van DMG Mori.
De nieuwe generatie NLX 2500-700 van DMG Mori.

Nieuwe generatie NLX

Op de stand staat verder de NLX 2500SY/700 in de nieuwe uitvoering, die 30% stijver is dan de vorige generatie. Dit is te danken aan het verbeterd machinebed met vlakke geleidingen en de grotere aandrijvingen met vergrootte lagers voor de assen. Daarnaast is de thermische stabiliteit van deze machines verbeterd. In het bed is een koelsysteem geïntegreerd waardoor de thermische uitzetting tot een minimum wordt teruggebracht. De NLX draaibank zoals deze op de TechniShow staat, is voorzien van een BMT-revolver voor 12 aangedreven gereedschappen (tot 10.000 toeren / minuut) Ook de nieuwe NLX modellen zijn voortaan voorzien van Celos als HMI. Inmiddels kan deze gekoppeld worden aan ERP-systemen, om de digitalisering van de fabriek verder te integreren in de digitale wereld van de rest van het bedrijf. Ook de netwerkkoppeling tussen Celos en externe CADCAM-pakketten is realiseerbaar. Hierdoor kan het gebruik van apps verder worden vergroot.

DMG Mori presenteert in totaal 9 machines live op de beurs. Via de ingang in hal 12 staan bezoekers meteen in de verspaningshal van de TechniShow.

FOTO: een werkstuk bewerkt op een DMU 75 monoBlock 5-assige machine.

 

Pin It on Pinterest