Made-in-Europe.nu
Hermle C52U

Hermle gaat 2e vestiging bouwen; 2015 op alle fronten beter

Hermle gaat opnieuw uitbreiden. De komende jaren wordt 8 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe vestiging, vlakbij de bestaande. Dat is bekend gemaakt samen met de presentatie van de voorlopige jaarcijfers over 2015. Hermle scoorde op alle fronten beter.

 

Investering van 8 miljoen euro in nieuwbouw

Machinefabriek Berthold Hermle heeft afgelopen jaar de omzet zien stijgen, de omvang van de nieuwe orders hoger zien uitvallen en de winst is licht gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten die het beursgenoteerde bedrijf heeft bekend gemaakt.

 

Hermnle-banaan

 

Orderintake, omzet en winst groeien

Uit de eerste resultaten blijkt dat de verkopen in 2015 met 8% zijn toegenomen in 2015 vergeleken met een jaar eerder. Zowel de Duitse als de internationale klanten kochten meer, alles bij elkaar voor een bedrag van 360 miljoen euro. Het positieve orderboek is mede te danken aan enkele grote orders in de tweede helft van 2015. Qua omzet is de groei vooral buiten Duitsland gerealiseerd. In Duitsland zelf bleef deze schommelen rond de waarden van een jaar eerder. Uiteindelijk is de omzet met 3% gestegen tot 356 miljoen euro. De machinebouwer wist er nog een beetje meer uit te halen: 59 miljoen euro aldus de voorlopige cijfers, ietsje meer dan een jaar eerder. Op zich is dat een goed resultaat omdat Hermle begin van 2015 eenmalig een last heeft moeten nemen in verband met de opwaardering van de Zwitserse frank. Voor de aandeelhouders van de beursgenoteerde machinebouwer betekent dit opnieuw een hoog dividend. Echter ook de medewerkers kunnen op een bonus rekenen. Hermle betaalt alle medewerkers een bonus van 70% van het salaris naast een vast eenmalig bedrag.

 

Hermle
Een beeld van het open huis bij Hermle twee jaar geleden.

Bouw 2e vestiging in Rottweil

Voor de toekomst blijft het concern optimistisch. Nadat verleden jaar al een flinke uitbreiding is gerealiseerd wil Hermle daarom dit jaar nog 4 ha nieuwe bouwgrond kopen. Niet in Gosheim, waar de machinebouwer nu de productievestiging heeft, maar in het naburige dorp Rottweil. De komende twee jaar gaat de machinebouwer hier 8 miljoen euro investeren in een compleet nieuwe vestiging. Het belangrijkste criterium om voor deze tweede vestiging te kiezen is dat deze bouwgrond in een industriezone ligt en er dus geen verdere beperkingen gelden voor toekomstige uitbreiding. Dat is op de huidige locatie anders.

FOTO: Hermle toonde onlangs op de TechniShow wat mogelijk is met 5-assige freestechniek. Van 20 – 23 april organiseert Hermle het jaarlijkse Open Huis. Tijdens dit evenement wordt onder andere de nieuwe C62 getoond.

 

1 comment

Pin It on Pinterest