Made-in-Europe.nu
Verspanen 2020

Metaal 2017 nieuw event voor metaalindustrie

Het Mikrocentrum lanceert in het najaar een nieuw kennis- en netwerkevent voor de metaalindustrie: Metaal 2017. Op 10 en 11 oktober vindt het voor de eerste keer plaats in Veldhoven. Het Mikrocentrum heeft dit aangekondigd tijdens een druk bezocht Verspanen 2020. Vanaf 2019 zal het evenement tweejaarlijks plaatsvinden in de oneven jaren.

 

Mikrocentrum lanceert tweejaarlijks evenement rond metaal bewerken

Vers van de pers: zo kun je de aankondiging door Karin Mous, manager Themabijeenkomsten bij het Mikrocentrum wel bestempelen. Enkele dagen voor Verspanen 2020 is de knoop doorgehakt en het licht op groen gezet voor het nieuwe evenement voor de metaalindustrie: Metaal 2017. De reden is dat er een behoefte aan verdieping van de kennis aanwezig is, met name bij metaalverwerkende bedrijven die mee willen groeien naar hoogwaardigere toepassingen. Het gaat niet alleen om de strategie, ook om de technologie die metaalverwerkers inzetten en het optimaliseren van hun processen. Daarnaast wil het Mikrocentrum met het nieuwe evenement een community proberen te creëren.

 

Karin Mous
Karin Mous, manager Themabijeenkomsten bij het Mikrocentrum.

 

Kennis delen

Kennis delen wordt een belangrijk thema op Metaal 2017, zeggen zowel Karin Mous als Geert Hellings, algemeen directeur. Het wordt dan ook een netwerk- en kennisevent, waarbij de nadruk ligt op het delen van kennis via presentaties en lezingen. In de lezingen zullen experts de diepte ingaan. Het evenement richt zich niet alleen op de verspanende bedrijven, ook op de niet verspanende metaalbewerkingen. Ook zal er aandacht zijn voor het 3D metaalprinten. Een Meet & Match gaat eveneens deel uitmaken van het programma. Om alle bedrijven een kans te bieden deel te nemen, zijn er niet alleen grotere stands beschikbaar maar kunnen bedrijven ook deelnemen met een table-achtig concept dat het Mikrocentrum bij Metaal 2017 voor het eerst inzet.

 

Tweejaarlijks evenement

Op 10 en 11 oktober vindt de eerste editie van metaal 2017 in NH Koningshof in Veldhoven plaats. Daarna wil het Mikrocentrum Metaal 2017 vanaf het voorjaar 2019 in de oneven jaren organiseren.

FOTO: de aankondiging van Metaal 2017 gebeurde op Verspanen 2020 in Veldhoven.

 

Pin It on Pinterest