Made-in-Europe.nu
Okuma

Okuma demonstreert nieuwe SWARF strategie op aerospace event

Met zo’n 200 deelnemers heeft Okuma in het Aerospace Centre of Excellence in Parijs een succesvol open huis gehouden. Op meerdere machines, zoals het multitasking centrum MU-6300V werden specifieke aerospace stukken verspaand, waaronder blisks. Een van de demo’s was een nieuwe SWARF strategie. Alle machines waren aan het netwerk gekoppeld om te tonen wat verspanen in een smart factory oplevert.

 

Ruim 200 deelnemers aan huisshow in Aerospace Centre of Excellence

Het ACE bij Parijs is een de drie aerospace centra die Okuma wereldwijd heeft ingericht. Tijdens de open dagen werden meerdere demonstraties gegeven van specifieke bewerkingstechnieken die Okuma samen met partners heeft ontwikkeld. Zoals een nieuwe SWARF strategie voor lastig verspaanbare materialen. Bij SWARF (Side Wall Axial Relief Feed) frezen wordt het oppervlak bewerkt met de zijkant van de frees. De hoek van de wand bepaalt de kanteling van het gereedschap. De nieuwe strategie van Okuma is ontwikkeld in samenwerking met gereedschapfabrikant Mitsubishi Materials Corporation.

 

InvoMilling
Er werd onder meer InvoMillin gedemonstreerd, vertandingen frezen op een 5-assig bewerkingscentrum.

 

Hypermill en InvoMilling

Open Mind, de CAM ontwikkelaar, presenteerde eveneens nieuwe strategieën voor het bewerken van typische luchtvaartcomponenten. In het Hypermill Maxx Machining CAM pakket zitten drie modules voor het voorfrezen, nafrezen en boren. De voorfreesmodule bevat meerdere strategieën voor trochoïdaal frezen om daarmee de productiviteit naar een hoger niveau te tillen. Met de nieuwe CAM strategie 5-assig tangent plane machining kunnen vlakken van steile wanden en bodemvlakken efficiënt verspaand worden. Hiervoor wordt een conische tonfrees gebruikt. De tijdbesparing loopt op tot 90%. Op een Multus U3000 werd het InvoMilling van Sandvik gedemonstreerd. Dit is een combinatie van gereedschap en strategie voor een snelle productie van tandwielachtige componenten op bewerkingscentra.

 

Zo’n 200 bezoekers kwamen er naar de speciale aerospacedagen van Okuma.

 

Smart factory

Bijna vanzelfsprekend besteedde Okuma veel aandacht aan Industrie 4.0. Zo waren alle machines die onder spaan werden getoond gekoppeld aan het interne netwerk. Okuma ziet dit als een toekomstige standaard in de smart factory. Met het TMAC systeem (in Europa geleverd door Blum Novotec) kunnen realtime de spindels gemonitored worden. Op een centrale monitor konden de bezoekers de inzet van elke machines volgen, inclusief facetten zoals effectieve spindelinzet, storingen etc. Als onderdeel van intelligentie oplossingen werd ook het 5 assig auto tuning systeem van Okuma gedemonstreerd bij het verspanen van titanium.

Okuma organiseert tijdens de Paris Air Show (19 – 25 juni) een speciaal Lunch & Learn event. Tijdens deze bijeenkomst toont Okuma aanvullende oplossingen voor de aerospace industrie. In de Benelux heeft Okuma dealer Gelderblom recent samen met Iscar en CNC Consult een smart factory in Gouda in gebruik genomen.

 

Pin It on Pinterest