Made-in-Europe.nu
Makino D200Z

Makino D200Z: wereldprimeur voor IGS GeboJagema

IGS GeboJagema neemt eind van de zomer als eerste in de wereld de nieuwe Makino D200Z in gebruik. Onlangs is deze compacte 5-assige precisie machine gepresenteerd aan de Europese mould & dies industrie. De Eindhovense producent van precisie matrijzen had de machine toen al besteld.

 

Wereldprimeur Nederlandse precisie verspaner met nieuwe 5-asser

IGS GeboJagema heeft de productie van precisiematrijzen vergaand geautomatiseerd en geoptimaliseerd voor de hoogste kwaliteit. Hierdoor levert het Eindhovense bedrijf multimatrijzen aan wereldspelers in zowel de optische, medische als verpakkingsindustrie. Precies deze hoge nauwkeurigheid en de automatiseerbaarheid die voor het bedrijf zo belangrijk zijn, komen terug in de nieuwe 5-asser van Makino. Eind mei presenteert Makino de nieuwe 5-asser op Moulding Expo, de internationale beurs voor vormen en matrijzenmakers in Stuttgart (30 mei – 2 juni)

 

Makino Die & Mould forum

Het Japanse bedrijf heeft de Makino D200Z aan een aantal spelers uit de Europese matrijzenindustrie gepresenteerd tijdens het jaarlijkse internationale Die & Mould Forum in Kirchheim unter Teck. Het gaat om een 5-assig verticaal bewerkingscentrum met de kleinst mogelijke footprint die eenvoudig te automatiseren valt. Met buitenmaten van 1500 bij 2000 mm haalt Makino X-, Y- en Z-as bewegingen van 350 x 300 x 250 mm en kan werkstukken handlen tot 300 mm diameter, 200 mm lengte en 75 kg gewicht.

 

D 200Z
De productiviteit wordt mede verhoogd door het in de tafel geïntegreerde nulpuntspansysteem.

 

Zeer nauwkeurig dankzij constructie

De nauwkeurigheid haalt de machine onder andere uit het robuuste bed, 3-punts ondersteuning en kolom met laag zwaartepunt. De bijzondere Z-vormige configuratie van de B-as en de C-as zorgt ervoor dat het gewicht van het werkstuk weinig effect heeft, ongeachtde positie en de stand. Bovendien wordt een hoge stijfheid gewaarborgd door de optimale slag en een minimale krachtenlus. In combinatie met een geavanceerde thermische regeling voor effectieve warmteafvoer, maakt de stijve machineconstructie zeer nauwkeurig verspanen mogelijk.De nauwkeurigheid laat toe hardmetaal nauwkeurig te frezen en spiegelende oppervlakken te realiseren.

 

De nieuwe Makino 5-asser is helemaal voorbereid op automatisering.

 

Nieuwe Professional 6 besturing

De Makino D200Z is qua constructie al een nauwkeurige machine, de intelligente GI Smoothing functie die standaard is in Makino’s Professional 6 besturing, optimaliseert de freesbaan als de CAM-toleranties te grof zijn voor soepel, simultaan 5-assig verspanen. Die PRO 6 functie elimineert zo ongewenste markeringen op de te bewerken oppervlakken, waardoor een tot nu toe ongekende en perfecte oppervlaktekwaliteit wordt gerealiseerd. De nieuwe CNC besturing bevat daarnaast functies zoals een realtime botsingspreventie systeem.

Makino wordt in Nederland vertegenwoordigd door Produtec; in Belgie door MachinImmo.

 

1 comment

Pin It on Pinterest