Made-in-Europe.nu
Canon RV1100

Canon 3D Machine Vision 2.0 vergroot mogelijkheden vision

Canon brengt 3D Machine Vision 2.0 beeldherkenningssoftware uit. Met deze nieuwe software wordt het aantal typen onderdelen dat kan worden geselecteerd, uitgebreid. Ook producten met een glanzend oppervlak worden herkend. De toepassing van een vision systeem in combinatie met een robot groeit hierdoor.

 

Systeem herkent glanzende oppervlakken; picking position offline programmeren

Door de groeiende vraag naar geautomatiseerde productie bestaat er steeds meer behoefte aan het nauwkeurig verzamelen van onderdelen die willekeurig op pallets of aanvoerlijnen zijn gestapeld. Canon, marktleider in imaging solutions, speelt hier met 3D Machine Vision 2.0 op in. Het vergroot de inzetbaarheid van vision systemen en draagt het bij aan de verdere ontwikkeling van geautomatiseerde productielijnen.

 

Onderdelenaanvoer

De 3D Machine Vision systemen van Canon bestaan uit een 3D Machine Vision unit met daarin de sensor en 3D Machine Vision herkenningssoftware, die de herkenningsgegevens verwerkt. In combinatie met industriële robots maakt 3D Machine Vision het mogelijk de onderdelenaanvoer bij productielijnen te automatiseren. De software upgrade is bedoeld voor drie modellen binnen het Machine Vision System: de RV1100, de RV300 en de RV500. Deze software-upgrade ondersteunt onder andere het gebruik van pallets die aan een zijde open zijn voor eenvoudige toegang door robotarmen en ook pallets die groter zijn dan het meetbereik1. Hiermee sluit de upgrade aan bij de uiteenlopende behoeften aan onderdelenaanvoer bij productielijnen in uiteenlopende sectoren, waaronder automotive – zowel autofabrikanten als producenten van auto-onderdelen – en de elektronica-industrie.

 

Picking positie offline vastleggen

Om ‘picking’ mogelijk te maken, moest voorheen de ‘picking position’ van een robot vooraf zijn vastgelegd door de robot zelf te bedienen. De nieuwe upgrade maakt het mogelijk om de ‘part-picking position’ van een robot met behulp van een pc vast te leggen zonder de robot te bedienen. Bovendien zorgt een verbeterde gebruikersinterface dat zowel de configuratie van het systeem als het toepassingsprogramma zijn vereenvoudigd en sneller zijn uit te voeren om zo de werkbelasting van de gebruiker te verminderen.

Canon stelt de software-upgrade met ingang van juli 2017 beschikbaar. Daarnaast zullen de RV1100, RV300 en RV500 modellen die vanaf juli 2017 worden verkocht standaard zijn voorzien van de vernieuwde versie van de software.

 

Pin It on Pinterest