Made-in-Europe.nu
ONa TQX8

Dubbele CNC gestuurde kop op ONA TQX8

Dezelfde zinkvonk productie in de helft van de tijd. Dat belooft het Spaanse ONA. De fabrikant van draad- en zinkvonkmachines toont op de EMO 2017 de nieuwe digitale generator voor de ONA TQX8. Deze zonkvonkmachine wordt met een dubbele kop gebouwd, zodat met twee elektrodes gelijktijdig matrijzen bewerkt kunnen worden.

 

Spaanse EDM fabrikant verdubbelt productiviteit bij zinkvonken

ONA demonstreert de nieuwe ONA TQX8 live tijdens het bewerken van een bumper voor een van de Audi modellen. Bijzonder aan de twee koppen is dat deze onafhankelijk van elkaar CNC gestuurd worden. De machine is namelijk uitgerust met een dubbele CNC besturing. Dat zorgt volgens de fabrikant voor de verkorting van de bewerkingstijden tot 50%. De OEE komt hierdoor op 98%. ONA wil het EDM proces zo intuïtief maken, dat het voor de meeste operators makkelijk te leren valt en de machines eenvoudig te bedienen zijn. Daarom is de besturing van de nieuwe machine grondig aangepakt. De ONA TQX8 is met name ontwikkeld voor matrijzenmakers, en dan vooral actief in de automobielindustrie.

ONA AV100

  • De ONA AV100 is een draadvonkmachine met een X-bereik tot 1300 mm. 

Grote modulaire draadvonker

Op het vlak van draadvonken neemt ONA een AV100 machine mee naar Hannover. Deze modulair opgebouwde machine kan aangepast worden aan de vraag van de klant. In de X-as is maximaal 1300 mm beschikbaar; in de Y- en Z-as maximaal 700 respectievelijk 800 mm. Voor wie dit nog niet groot genoeg is hebben de Spanjaarden de ONA AV130 ontwikkeld. Ook deze machine wordt modulair gebouwd: het maximale bereik waarin gevonk kan worden is 2000 bij 1300 bij 800 mm.

 

Simulatie ‘Tannenbaum’ profiel vonken

Dit is, aldus de fabrikant, ’s werelds grootste draadvonkmachine in de wereld. De CNC besturing van deze draadvonkers stuurt maximaal 8 assen gelijktijdig aan. Nieuw zijn de uitgebreide mogelijkheden voor het simuleren van het draadvonkproces. Op de EMO 2017 in Hannover demonstreert ONA dit met het simuleren van het EDM-proces van een ‘Tannenbaum’ profiel, specifiek voor turbine componenten bedoeld.

 

Pin It on Pinterest