Made-in-Europe.nu
rhenus TU 446

Rhenus TU 446 veilig en breed inzetbaar koelsmeermiddel

Rhenus Lub introduceert een nieuw watermengbaar koelsmeermiddel: rhenus TU 446. Het middel combineert een breed toepassingsgebied met hoge milieubescherming en arbeidsveiligheid. Zonder GHS-pictogrammen, SVHC-ingrediënten en formaldehyde depots is rhenus TU 446 een alternatief voor producten op basis van secundaire amines.

 

Rhenus TU 446 is ontwikkeld voor de veelzijdige metaalbewerking bij toeleveranciers: vandaag staal frezen, morgen aluminium boren en overmorgen titanium bewerken. Ook non-ferrometalen en andere vlekgevoelige materialen laten zich goed bewerken met de nieuwe koelsmeeremulsie. Daniele Kleinmann, hoofd Productmanagement koelsmeermiddelen: “Met rhenus TU 446 laten wij zien dat diverse toepassingsmogelijkheden en hoge prestaties hand in hand kunnen gaan. Gebruikers hoeven van niets afstand te doen. Door de classificatie in de lage watergevarenklasse 1 worden de opslag en de volledige handling tijdens het gebruik ook duidelijk eenvoudiger.”

 

Ook voor vlekgevoelige materialen

De speciale formulering van rhenus TU 446 zorgt niet alleen voor de beste omstandigheden voor schone machines en werkstukken zonder reststoffen, maar verbetert ook de output. Ook vlekgevoelige materialen zoals koper en aluminium kunnen er goed mee worden bewerkt, met minimaal risico op corrosie en verkleuring. Het is met succes getest op compatibiliteit met polyurethaan en verf. De koelsmeeremulsie wordt geleverd zonder GHS-pictogrammen, SVHC-ingrediënten en formaldehyde depots. “Dat betekent geen beperkingen door wettelijke voorschriften en gewoon meer veiligheid tijdens het gebruik“, vervolgt Daniele Kleinmann van Rhenus Lub.

 

Aandacht voor invloed koelsmeeremulsie op kosten

Bij de Duitse producent van metaalbewerkingsvloeistoffen merkt men dat de bedrijven meer aandacht krijgen voor de totale kosten van de productie en de invloed van het koelsmeermiddel hierop. De ongecompliceerde opslag doordat het in watergevarenklasse 1 is ingedeeld, de langere standtijd van de gereedschappen dankzij de eigenschappen van rhenus TU 446 en de langere verversingsintervallen van de machines dragen volgens de fabrikant bij aan kostenvermindering.

 

Pin It on Pinterest