Made-in-Europe.nu
Xact Metal

Xact Metal 3D metaalprinter leverbaar in de Benelux

Seido Systems breidt het programma uit met een 3D metaalprinter. Sinds kort vertegenwoordigt Seido Systems het Amerikaanse Xact Metal. Dat bouwt 3D metaalprinters gebaseerd op laser poederbedtechnologie, maar slaagt erin om de prijs aanzienlijk lager te houden dan de bestaande systemen. Daar heeft het ontwikkelteam een effectieve oplossing voor bedacht.

SpaceX-ingenieur zocht goedkopere oplossing voor AM

Xact is enkele jaren geleden opgericht door Matt Woods, die al vroeg een gat in de markt voor 3D metaalprinters zag. De werktuigbouwkundig ingenieur heeft ervaring met additive manufacturing opgedaan bij onder andere SpaceX en bij Penn State University, één van de vooraanstaande Amerikaanse universiteiten als het om 3D metaalprinten gaat. Matt Woods, tegenwoordig CTO bij Xact Metal, heeft vanaf het begin gezocht naar een oplossing om 3D metaalprinten goedkoper te maken, zowel in aanschaf als operationele kosten. De oplossing die hij heeft gevonden, is het achterwege laten van het galvohuis in een laser poederbed machine.

Gepatenteerd alternatief

Xact Metal heeft hiervoor de Xact Core ontwikkeld, waarvoor patent is aangevraagd. Een eenvoudige spiegel is rechtstreeks op een high speed gantrysysteem geplaatst, dat in X- en Y-richting boven het poederbed beweegt. Karl Wallecan: “Deze oplossing scheelt niet alleen behoorlijk in de aanschafprijs, ook qua onderhoud valt de machine goedkoper uit. De machine is zo ontworpen dat slijtage onderdelen zoals filters makkelijk verwisseld kunnen worden. De Xact Metal printer is ontwikkeld door machinebouwers.” Seido Systems biedt de Xact Metal 3D metaalprinter met een printvolume van 125 bij 125 mm aan voor €135.000, inclusief persoonlijke beschermingsmiddelen en twee jaar onsite garantie.

Je kunt meer over de Xact Metal 3D printer lezen op 3D Print magazine

Pin It on Pinterest