EMCO heeft een nieuwe, verticale draaibank gebouwd, waarmee de bestaande serie naar boven wordt uitgebreid. De VT 400 is namelijk geschikt voor het bewerken van stukken tot maximaal 400 mm opspandiameter, 200 mm lengte en een gewicht van 40 kilo.

Compleet bewerken

De VT 400 is geschikt voor compleet bewerken. De werkstukken kunnen naast verticaal gedraaid ook aanvullen geboord en gefreesd worden. De motor van de hoofdspindel levert maximaal 36 kW vermogen bij 4000 toeren per minuut en 600 Nm koppel, voldoende voor ook zwaardere verspaning. Het bereik is in de X-richting 1000 mm, in de Z-richting 400 en in de Y-richting +/- 90 mm. De Y-as is overigens een optie, standaard wordt de machine zonder geleverd. Een extra optie die EMCO op de machine aanbiedt, is een extra multifunctionele plaat voor het opslaan van extra gereedschappen, zowel standaard als aangedreven draaigereedschappen. Een andere optie op de machine is onder andere een lineair optisch meetsysteem.

Compacte afmetingen

Ruimte is kostbaar vandaag de dag. Daarom heeft EMCO er veel aan gedaan om de afmetingen van de machine compact te houden. In totaliteit wordt net iets meer dan 6 m2 vloeroppervlak in beslag genomen. De draaibank is volledig gesloten. Omdat de VT 400 een pick up machine is, zijn er geen extra investeringen nodig in een laadeenheid. Automatisering is hierdoor relatief eenvoudig te realiseren, zoals op de foto te zien valt. Het machinebed is een gelaste constructie uit staal, wat volgens de Oostenrijkse machinebouwer voor goede dempende eigenschappen zorgt.

Meer informatie
EMCO
De Ridder

Pin It on Pinterest