Gereedschapfabrikant Tungaloy brengt een nieuwe serie boren en wisselplaatjes op de markt voor gaten vanaf 12 mm diameter. Door het speciale ontwerp van de snijkant worden snijkrachten gereduceerd.

Hoogpositieve

Het nieuwe DoMiniBore gereedschapconcept van het Japanse Tungaloy, is ontwikkeld voor het boren van staal, roestvaststaal en gietdelen. De bijbehorende wisselplaatjes hebben een positieve snijkant om niet alleen snijkrachten te verminderen maar ook vibraties. Dat vertaalt zich volgens de fabrikant in hoge snijsnelheden. De wisselplaatjes hebben twee snijkanten en passen op alle boorlichamen van 10 tot 20 mmm doorsnede. De boorhouders zelf zijn zowel in staal – als hardmetalen uitvoering leverbaar. Lengtematen varieren van 125 tot 200 mm, diamaters van de boor zelf van 10 tot 20 mm met een boorgat van 12 tot 22 mm. De hardmetalen versie gaat zelfs tot een lengte van 250 mm en een diameter van 13 tot 14 mm.

Spaanafvoer

De positieve snijkant is zodanig ontwerpen, dat de spaanafvoer verbetert. Dat voorkomt, zegt Tungaloy in een toelichting, dat de spanen niet snel genoeg worden afgevoerd en het oppervlak beschadigen. Het DoMiniBore gereedschap leent zich dan ook voor het high performance frezen. Het koelsmeermiddel wordt door de boor direct na het snijvlak geleid.

Meer informatie

Tungaloy Germany

 

Pin It on Pinterest