De VT400 breidt de lijn vertikale draaibanken van EMCO naar boven toe uit.

EMCO breidt de lijn vertikle draaimachines naar boven uit met de nieuwe VT400. Deze machine kan tot maximaal 400 mm spandiameter klauwplaatwerk gaan en 450 mm omloopdiameter, met een werkstukgewicht van 40 kilo.
De VT400 is een pick-up type. Extra automatiseringsoplossingen zijn hierdoor niet nodig. De hoofdspil voert de bewegingen uit in X- en Z-as en dankzij de positionering van het werkstuk is de spanenval volledig vrij. De digitaal geregelde synchroonmotor van de hoofdspil maakt met 36 kW aandrijfvermogen bij 4000 omw/min en 600 Nm draaimoment de machine geschikt voor zware verspaning. Direktaangedreven kogelomloopspillen met Ø 40 mm en spelings- en onderhoudsvrije klauwkoppeling leveren snelheden tot 45 m/min. De asverplaatsingen bedragen: X = 1000, Z = 400 en Y = ± 90 mm.

Draaien en frezen
EMCO levert de VT400 in twee varianten. Naast de basisvariant zonder Y-as biedt de versie met bewegende revolveras en aangedreven gereedschap alle voordelen van compleetbewerking, draaien en frezen. Optioneel kan gekozen worden voor een multifunctionele opnameplaat, waarop extra vast of aangedreven gereedschap kan worden opgenomen. Dit geldt ook voor lange boren of boorbaren. Ook kan de gebruiker optioneel kiezen voor een direct lineair meetsysteem (linealen), procesbewaking of elektronische procesevaluatie. Opvallend aan de machine zijn de compacte afmetingen: in totaliteit iets meer dan 6 m2.
EMCO is in september een van de exposanten op de AMB in Stuttgart

Meer informatie
EMCO
De Ridder (vertegenwoordigt EMCO in de Benelux)

 

Pin It on Pinterest