Bokhoven BTM lanceert op MetaalExpo een nieuwe lijn elektrische taparmen uit de Joytap serie van Volumec. Deze zijn geschikt voor tapgaten van M3 tot M30. Volumec, een Italiaanse fabrikant, is een nieuwe vertegenwoordiging voor Bokhoven BTM.

De Italiaanse producent heeft al een uitgebreid programma pneumatische taparmen. De nieuwe elektrische taparmen van Volumec zijn voorzien van een borstelloze motor met een laag geluidsniveau en een zeer laag energieverbruik. Een variabel instelbaar toerental maakt het mogelijk het juiste toerental bij een te tappen draaddiameter te kiezen. Het linksom uitlopen van de tap gaat met maximaal toerental waardoor zo min mogelijk tijd verloren wordt met het uitdraaien van het gereedschap. Het positioneren van het gereedschap gebeurt via een joystick. Net als de pneumatisch aangedreven taparmen van Volumec zijn de Joytap taparmen leverbaar met een gebalanceerde dubbel of drievoudig scharnierende aluminium arm. Door de standaard gemonteerde variabel verstelbare tapkop kunnen gaten onder elke hoek getapt worden.

MetaalExpo

Bokhoven BTM is een van de exposanten op MetaalExpo (5, 6 en 7 maart in de Brabanthallen in Den Bosch). Daar vindt de officiële lancering van de nieuwe productlijn plaats.

Meer informatie
Bokhoven BTM

Pin It on Pinterest