Studer heeft onlangs de 1000ste S33 universele rondslijpmachine gebouwd. Op de Indiase werktuigmachinebeurs IMTEX heeft de Zwitserse airbrush-expert Philipp Klopfenstein de machine op een speciale manier beschilderd.

De S33 is een topper voor de Zwitserse fabrikant van slijpmachines, onderdeel van Schleifring Groep. De basis voor deze universele slijpmachine is gelegd in 1996 met de S30LeanPRO. Daarna volgde de eco650 in 2000 en in 2003 werden de expertise en de ervaringen opgedaan met deze twee machines, gebundeld in de S33. Nu, 10 jaar later, is het duizendste exemplaar gebouwd. De S33 is een allrounder op slijpgebied, geschikt voor in- en uitwendig rondslijpen. Beide bewerkingen gebeuren in een opspanning.

De speciale 1000e Studer S33
De speciale 1000e Studer S33

Afgeleide machines
Studer bouwt ondertussen ook een aantal speciale machines die afgeleid zijn van het basisconcept van de S33. Voor de Chinese markt bouwt men bijvoorbeeld de KC33 in de eigen fabriek van Körber Schleifring in Shanghai. Dit is een vereenvoudigde variant, die het ook goed doet in de Oost-Europese en Amerikaanse markten. De andere afgeleide machine is de ecoGrinder, die specifiek voor de Aziatische markt wordt gebouwd. Voor het slijpen van grote series heeft de Zwitserse fabrikant nog de smartLoad ontwikkeld, die aan de S33 gekoppeld kan worden.

Machineshow in Bangelore
Om de productie van de 1000ste machine te vieren, is op de IMTEX in Bangelore deze machine voorzien van een wel erg speciale beschildering. Philipp Klopfenstein heeft een combinatie gemaakt van het Zwitserse Alpenlandschap met de Zwitserse en Indiase vlag. De machine blijft nu een jaar in de showroom van Körber Schlefring India staan, waarna de machine wordt verkocht.

Meer informatie
Studer
De Ridder

Pin It on Pinterest