De nieuwe 5-asser van AXA

Eén ritje naar de Duitse grensstreek met Nederland en je ziet binnenkort bij twee machinebouwers hun nieuwste innovaties op het vlak van 5 assig frezen. Het gaat om de machinebouwers Hedelius in Meppen en AXA in Göppingen. De eerste toont de nieuwe zwenkkopmachine T7, de tweede een nieuwe 5-asser.

AXA: nieuwe 5-asser en Heidenhain
AXA organiseert op 18 en 19 april de huisshow. Dan wordt een nieuwe 5-assige freesmachine gelanceerd, de VPC 45 DASK. Het gaat hier om een portaalmachine met een zwenkkop voor simultaan 5-assig frezen. In de kop zijn zowel de C- als de A-as ondergebracht. De A-as heeft een zwenkbereik van +/- 110 graden. Door het portaal van deze machine te verhogen, compenseert AXA de hoogteverlies van de constructie van de draaizwenkkop. Dit is niet het enige nieuws van deze machinebouwer, die in de Benelux door De Ridder THO wordt vertegenwoordigd. Nu Heidenhain de TCN 640 besturing (freesdraaien) heeft vrijgegeven voor andere machinebouwers, is AXA als een van de eersten die deze aanbiedt op de VHC- en VSC-machines. Met deze Heidenhainbesturing kun je in totaal 18 assen aansturen. Een derde noviteit is dat AXA het mogelijk maakt om twee verschillende gereedschapopnamesystemen in een freesdraaicentrum toe te passen. De XTS-wisselaar met overnamegrijper maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor de draaiggereedschappen een CAPTO C6 opname te gebruiken, terwijl een tweede kettingmagazijn de freesgereedschappen met SK50 opname bevat. De huisshow van AXA wordt op 18 en 19 april gehouden, beide dagen van 9.00-18.00 uur. Je kunt je bezoek aanmelden via info@ridder.net.

De nieuwe Hedelius T7
De nieuwe Hedelius T7

Hedelius: primeur T7
De huisshow van Hedelius duurt een dag langer: van 18 tot en met 20 maart. De primeur bij deze machinebouwer is de T7, een zwenkkopmachine. Deze machine past in de Tiltentareeks van Hedelius en kan zowel in pendeluitvoering alsook voor 5 kanten bewerking worden ingezet dankzij de geïntegreerde NC-rondtafel (maximaal 800 kilo werkstukgewicht). De hoofdspil is traploos zwenkbaar zodat je lange werkstukken 3- en 4-assig kunt bewerken. Hedelius laat verder op de huisshow voor het eerst bewerkingscentra zien waarvan het machinebed is gemaakt van Qoronit, een polymeerbeton. Dit verbetert de dempende eigenschappen van de machine. Ook wordt in Meppen de RS 805 K onder spaan getoond. Dit is een gecombineerde 3- en 5-assige machine (5-assig simultaan). Hedelius wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas. Aanmelden voor de open dag kan door een email te sturen naar sales@promascnc.nl

Meer informatie
AXA
Hedelius

Pin It on Pinterest