chatter

Leden van de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria hebben voor de negende keer op rij twee vooraanstaande bedrijven op het gebied van de precisietechniek bezocht. Deze keer was ‘passie’ het centrale thema.

[quote float=”right”]Precisie en passie gaan goed samen[/quote]

In de ochtend konden de 60 deelnemers kennismaken wat Boers & Co FijnMetaal onder passie verstaat en hoe zij deze passie vertaalt naar het ontzorgen van relaties. Tijdens het middagprogramma ervoeren de deelnemers hoe Fokker Aerostructures met haar mensen inhoud geeft aan haar passie voor Aircrafting.

Passie van de medewerkers

Dat het bij Boers & Co FijnMetaal in Schiedam om meer draait dan alleen maar het produceren van onderdelen of apparaten werd als snel duidelijk. Na een boeiende presentatie over de ontstaansgeschiedenis van Boers & Co en de werkgebieden vertelde directeur Ronald Koot vol passie over de toekomst van zijn organisatie en de weg erheen. Iedereen binnen de organisatie wordt nauw betrokken bij de diverse vraagstukken, van begin tot eind. Belangrijkste boodschap was dat ondanks TQM, 5S, 8D of lean-programma’s de passie van de medewerker het succes van de organisatie bepaald. Mede door het instellen van zelfsturende groepen, die autonoom beslissingen kunnen nemen, wordt de passie van de medewerkers effectief omgezet naar het ontzorgen van de relaties. Uiteraard stond ook een rondleiding door de productiefaciliteiten op het programma waar Ronald Koot zelf zijn passie, precisie en techniek, deelde.

Passie voor Aircrafting

In het middaggedeelte waren de deelnemers aan de roadshow te gast bij Fokker Aerostructures B.V in Papendrecht. Door Arjan Vergouw, director Public Affairs werd een presentatie gegeven over de roemruchte geschiedenis van Fokker, de ontwikkelingen in de luchtvaart en hoe de passie voor “Aircrafting” past in de toekomstplannen van Fokker. Aansluitend volgde een presentatie van Janine Tummers, vice president Change & Improvements bij Fokker, over de diverse kwaliteitsprogramma’s, welke rol de medewerkers van Fokker hierbij spelen, hoe de diverse supply chains zijn georganiseerd en welke eisen Fokker aan haar relaties stelt. Als kers op de taart kregen de aanwezigen nog uitgebreid de tijd om de productielijnen van diverse staartstukken en vliegtuigpanelen van Fokker te bekijken. Tijdens de rondleiding konden de deelnemers ervaren met welke passie de Fokkermedewerkers aan de diverse producten werkten.

Grensoverschrijdende samenwerking

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit zeven samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), MGB (Metaal Gieterij Bedrijven), de sectorgroep PPP van NEVAT en het Belgische Agoria. De organisatie stelt dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker wordt voor de maakindustrie in Nederland.

Pin It on Pinterest