Diebold

Nauwkeurigheid begint bij de gereedschapopname. Op de Techni-Show toont Leering Hengelo de gepatenteerde TER krimpspantangen van Diebold. Hierbij wordt het verspanend gereedschap direct in de boring van de TER-(spantang)opname gekrompen.

Deze TER krimpspantangen van Diebold DIN 6499 (ER/S/EX) zijn een nieuwe ontwikkeling op het vlak van krimptechniek. De spantangen hebben een zeer hoge rondloopnauwkeurigheid van < 3 µm en een hoge vasthoudkracht. Het ultra precies krimpspannen zorgt niet alleen voor hoge nauwkeurigheden bij de verspaning, ook zijn betere verspaningscondities haalbaar bij vooral hooggelegeerde materialen.

Langere standtijd

Door de hoge houdkracht neemt eveneens de standtijd van de gereedschappen toe. De spantang-krimptechnologie garandeert een exacte rondloop van het verspanende gereedschap zoals boren, frezen, ruimers of draadsnijgereedschappen. Door de goede houdkracht van de krimpspantangen kan een hoog koppel worden overgedragen waardoor de CNC-machine maximaal benut kan worden. Toepassingen zijn spantangopnames en aangedreven gereedschaphouders voor draaimachines. De Diebold krimpspantangen zijn toepasbaar in standaard spantangopnamen (ER 11, 16, 20, 25 en 32).

 

Meer informatie

Leering Hengelo (Techni-Show 8.B058)

Pin It on Pinterest