Okuma by Hommel 4.0

Okuma gaat samenwerken met het Zwitserse Machining Cloud. Er komen apps voor Okuma-gebruikers om de productiviteit te verhogen en nauwkeurigheid te verbeteren. De Japanse machinebouwer gaat gebruik maken van het platform van Machining Cloud.

Machine- en gereedschapconfigurator in app

Vorig jaar op de EMO vroeg ook menig journalist zich af wat je nu in de maakindustrie met apps moet, afgezien van de functie als digitale catalogus. In de hele discussie over Industrie 4.0 spreken pleitbezorgers er echter al langer over dat de maakindustrie veel meer gebruik gaat maken van cloudoplossingen. Vorige maand werd tijdens het AWK 2014 nog gezegd dat machinefabrikanten in de toekomst hun technologie via apps gaan aanbieden. In de cloud. En nu komen Okuma en Machining Cloud naar buiten met het nieuws over hun samenwerking. “Okuma begrijpt dat we de uitdagingen in de productie gezamenlijk beter kunnen oplossen dan dat we dat afzonderlijk kunnen”, zegt Stephane Julien, cloud evangelist voor Machining Cloud GmbH.

 

machining cloud
Een voorbeeld van de app van Machining Cloud voor het samenstellen van gereedschappen. (Foto Machining Cloud)

 

Platform voor productiebedrijven
Het Zwitserse bedrijf, opgericht door softwarebedrijven én ondernemingen uit de machinebouwindustrie, heeft een platform ontwikkeld dat de maakindustrie op een slimme, digitale wijze ondersteunt de productiviteit te verhogen. Okuma heeft zich nu als partner verbonden aan dit platform. Wat betekent dit concreet? Via de apps kunnen gebruikers van Okumamachines straks digitale modellen van de machines selecteren, gereedschappen uitzoeken en samenstellen en vervolgens alle belangrijke data die nodig zijn voor bijvoorbeeld CAM-modellen,naar zowel hun PC maar eveneens naar hun tablets downloaden.

 

Koppeling naar CAM en meer
Met de dynamische 3D-tool-assembly configurator app kun je complete digitale machinemodellen, inclusief de kinematische gegevens, en de complete gereedschapopbouw samenstellen, om deze data vervolgens te gebruiken in het CAM-systeem maar ook in de software voor gereedschappen voorinstellen of gereedschapbeheer. Dat kan straks allemaal via de Okuma app gedaan worden. Machining Cloud breidt met deze samenwerking het aantal partners verder uit. Eerder al werd bekend gemaakt dat onder meer Zoller en ook TDM Systems, het softwarehuis van Sandvik, gebruik maken van het Zwitserse platform .

De Machining Cloud App voor Okuma komt eind dit jaar beschikbaar voor zowel Windows 7 en 8, Windows tablets als ook Adroidtablets en iPads.

 

FOTO: Op de Metav eerder dit jaar toonde Okuma al een app om virtueel je machine te plaatsen in je eigen productieomgeving. Nu gaat men serieus aan de slag met apps.

Pin It on Pinterest