Rainier Hüchsmann

Het Duits-Amerikaanse Ex-One neemt in Italië een gecombineerd  verkoop- en productieservicecentrum en verkoopkantoor in gebruik. ExOne bouwt 3D-printers voor de gietindustrie en produceert voor derden 3D-geprinten zandgietmatrijzen en metalen producten.

 

3D-printerfabrikant wil groei in Europa versnellen

Het nieuwe centrum van ExOne ligt in Lombardije, de regio in het industriële noorden van Italië. In het gebied tussen Turijn, Venetië en Torino zit veel automobielindustrie en zijn ook nogal wat gieterijen actief. Rainer Höchsmann, algemeen directeur van de Duitse vestiging van ExOne, ziet het Italiaanse centrum als een logische stap in het vergroten van de groei in Europa. “Italië is voor ons altijd een sterke markt geweest en deze nieuwe locatie, gecombineerd met een demofaciliteit, zal een groeiend aantal klanten in Italië de kans geven onze technologie te ervaren. Ze kunnen direct ervaren hoe onze machines en producten direct de winstgevendheid van hun business kan veranderen.”

 

Bekijk een video van de S-Max 3D-printer.

 

Twee 3D-printers
In het Italiaanse centrum staat zowel een S-Max als een S-Print machine van ExOne. De S-Max is de grootste 3D-printer voor de gietindustrie waarmee je zandkernen en matrijzen kunt printen tot een maximale afmeting van 1800 bij 1000 mm en 700 mm hoog. Een dergelijke matrijs wordt binnen 24 uur geproduceerd. De S-Print is een middenformaat machine die zowel silicazand als keramiek kan verwerken en de phenolic binder kan gebruiken. Dit door ExOne ontwikkeld bindmiddel is met name ontwikkeld voor zowel de automobiel als luchtvaartindustrie en heavy duty industriekzoals pompfabruikanten, De S-Print heeft een geïntegreerde microgolfoven om de modellen uit te harden.

 

Nederlandse investering
De nieuwe vestiging in Italië is de tweede van ExOne in Europa. De andere vestiging staat in Augsburg (Duitsland). In Nederland heeft onlangs Sanders Gears Castings Machining in Goor in een printer van Ex-One geïnvesteerd. Sanders heeft de ExOne S-Max gekocht om voortaan de gietmallen te printen in plaats van met houten of kunststof modellen te werken. Niet alleen doorlooptijdverkorting is een van de redenen voor deze investering, ook voorkomt Sanders hiermee dat klanten voor gietdelen moeten investeren in de opslag van modellen, zonder te weten of deze ooit nog gebruikt worden.

 

FOTO: Rainier Höchsmann bij de S-Sprint.

 

Meer informatie
ExOne

 

Pin It on Pinterest