EuroMold 2015 gaat door van 22 tot en met 25 september in Düsseldorf. Daarmee kiest de beursorganisator ervoor om de beurs niet gelijktijdig met de EMO Milaan te laten plaatsvinden. Overigens bezochten afgelopen september bijna 1800 Nederlanders de beurs in Frankfurt. Dat belooft dus wat als EuroMold 2015 aan de voordeur van Nederland plaatsvindt.

 

Bijna 1800 Nederlandse bezoekers vorige maand

Eberhard Döring en Diana Schnabel.
Eberhard Döring en Diana Schnabel.

De ontwikkelingen rond EuroMold volgen elkaar in een snel tempo op. Enkele weken geleden kondigde de organisatie aan de beurs te verhuizen naar Düsseldorf. Nu komt er een nieuw tijdslot. De nieuw datum is gekozen na overleg met alle stakeholders, legt Diana Schnabel, beursmanager, uit. “De beslissing om van locatie te veranderen hebben we in heel korte tijd genomen. We hadden geen tijd om met de stakeholders te overleggen. Dat konden we pas achteraf doen.” Ze geeft toe dat het geen schoonheidsprijs verdient. Zonder het in zoveel bewoordingen te zeggen, lijkt het er wel op dat het EuroMold beursteam zich niet heeft gerealiseerd dat begin oktober de EMO in Milaan plaatsvindt. En de Europese machinebouwers verenigd in CECIMO willen op deze beurs van additive manufacturing een speerpunt maken.

 

Orcabot
Nederland is niet alleen goed voor veel bezoekers, ook voor exposanten. Op de foto de stand van Prodim International, waartoe de ontwikkeling, productie en verkoop van de Orcabot XXL 3D-printer behoort.

 

Dé 3D-printbeurs
EuroMold blijft dé beurs voor additive manufacturing, naast stempel- en matrijzenmaken en applicatie-ontwikkeling, benadrukt Eberhard Döring, die samen met Schnabel het EuroMoldteam leidt. “De additive manufacturing community kwam al op EuroMold toen anderen nog helemaal niet vertrouwd waren met dit onderwerp.” EuroMold wil de nummer 1 beurs voor deze sector in de wereld blijven; maar de tijd is aangebroken om een aantal veranderingen aan te brengen. De verhuizing naar de beurs in Düsseldorf is er daar één van. Wat absoluut niet gaat veranderen, aldus het management, is de link tussen tooling, matrijzenmaken en 3D-printen. Wel wil men nieuwe doelgroepen met de beurs aantrekken, met name waar het gaat om industrieel ontwerpen en engineeren. Daar gaat de beurs in investeren. In januari organiseert de beursorganisatie in Düsseldorf een dag voor exposanten, zodat ze zelf de beurslocatie van de Messe Düsseldorf kunnen zien en voor het eerst kennis kunnen maken met het nieuwe beursconcept. “Met de verhuizing naar Düsseldorf krijgen we de kans om behoeften en wensen van exposanten in het beursconcept te integreren”, zegt Diana Schnabel.

 

Nederlands tintje
De verhuizing van EuroMold naar Düsseldorf zal veel Nederlandse goed uitkomen. Uit de definitieve cijfers blijkt namelijk dat Nederlanders goed zijn geweest voor 9% van alle buitenlandse bezoekers. In totaliteit trok EuroMold 2014 niet minder dan 56912 bezoekers, waarvan 19.919 van buiten Duitsland kwamen. De Nederlanders zijn de grootste groep geweest, gevolgd door Italië en Frankrijk (elk 7%) en Zwitserland (5%). Dit bezoekersaantal ligt ver boven dat van de Metav eerder dit jaar in Düsseldorf.

 

EuroMold 2015, van 22 – 25 september in Messe Düsseldorf

1 gedachte over “EuroMold Düsseldorf in september 2015

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest