Demoweek 2015

2015 is een EMO-jaar (oktober in Milaan), dus in Nederland het jaar van de Demoweek. De contouren van deze verspaningsweek voor de Nederlandse maakindustrie beginnen zich inmiddels af te tekenen.

Acht bedrijven uit Veenendaal en Ede tonen efficiëntie in iedere dimensie

Acht bedrijven presenteren hun oplossingen onder de noemen Efficiëntie in iedere dimensie. Van 17 tot en met 20 maart laten ze zien hoe produceren nog efficiënter kan. Highlights bij DMG Mori zijn bijvoorbeeld de DMU 65 Monoblock maar ook de 2e generatie van de NTX1000. Uiteraard krijgt het thema Celos ook tijdens de Demoweek veel aandacht.

 

Röders
Veel machinetechnologie tijdens de Demoweek 2015, zoals op de foto een voorbeeld van een 5-assige Röders machine bij Dymato tijdens de vorige editie van de Demoweek.

 

3D-printen in Veenendaal
Efficiency in de maakindustrie komt namelijk in toenemende mate uit software-oplossingen. Dat zal in maart zeker te zien zijn bij Bemet, dat dit jaar het 25-jarig bestaan viert als leverancier van CAD-CAM, ERP- EN APM-software voor de maakindustrie. Heidenhain legt het accent op de TNC-besturingen en organiseert meerdere workshops. Immers in de besturing komen ook steeds meer extra’s beschikbaar die het verschil kunnen maken. Het thema 3D-printen zal dit jaar ook tijdens de Demoweek aandacht krijgen. Naast DMG Mori, dat met de Lasertec 65 3D inzet op het opbouwen van grote componenten, kunnen Demoweek bezoekers voor deze technologie ook terecht bij Bendertechniek, dat de Duitse fabrikant van additive manufacturing machines EOS in de Benelux vertegenwoordigt. Bendertechniek toont daarnaast natuurlijk de verspanende technologie van merken zoals Matsuura en Zayer. Die staat ook centraal bij Dymato, met machinemerken zoals Hyundai Wia, Handtmann, Röders, Mitsubishi en andere.

 

Efficiëntie in de maakindustrie is dit jaar het thema van de Demoweek.
Efficiëntie in iedere dimensie is dit jaar het thema van de Demoweek 2015.

 

Dormer Pramet onder één vlag
Dormer Tools en Pramet Tools tonen zich gezamenlijk, nadat de beide gereedschapfabrikanten hun activiteiten een jaar geleden hebben gebundeld. Ze presenteren zich in Veenendaal voor het eerst onder de nieuwe naam Dormer Pramet, die sinds begin 2015 gebruikt wordt. Van de kant van Dormer wordt een volledig nieuw assortiment VHM-frezen getoond, met demo’s bij Bender, DMG Mori en Dymato. Pramet laat de nieuwe wisselplaat M8340 zien, een fijnkorrelig hardmetaal met een nieuwe PVD coating technologie.

 MiCAT software verkort programmeren meetcyclus met 90%

Efficiënt meten
Efficiëntie zonder automatisering lijkt onmogelijk. Cellro laat zien hoe ook jobbers, die geen notie hebben hoe hun toekomstig werk er uit zal zien, zinvol kunnen automatiseren. Mitutoyo, past verhuisd naar een nieuw pand, demonstreert onder andere de MiCAT Planner software. Hiermee kan de programmeertijd voor meetprogramma’s tot 90% verkort worden. Een andere noviteit is de nieuwe generatie Quick Image 2D vision meetmachine, in combinatie met de nieuwe Qipak software. Deze combinatie is bedoeld voor het snel optisch meten op de werkvloer. Eén druk op d eknop volstaat om het werkstuk automatosch te herkennen, uit te richten en te meten.

De Demoweek 2015 vindt plaats van 17 tot en met 20 maart. De website met meer informatie staat al online.

Pin It on Pinterest