Het Duitse Toolcraft heeft opnieuw geïnvesteerd in een 3D-metaalprinter. De uitbreiding van het machinepark valt samen met de uitbreiding van het materiaalportfolio. Voortaan 3D-print Toolcraft ook Haynes 188, een extreem hittebestendige legering.

Legering bestand tegen temperaturen tot 1095 gr C

 

Toolcraft is een Duits familiebedrijf, dat vooral precisiecomponenten, modules, gereedschappen en spuitgietdelen toelevert aan meerdere sectoren. Zo is het bedrijf actief in onder andere de halfgeleiderindustrie, optische en medische technologie, lucht- en ruimtevaart en automotive. Het heeft al enkele jaren een nauwe samenwerking met Concept Laser, de Duitse producent van 3D-metaalprinters. Het voorbije jaar heeft de onderneming de capaciteit liefst twee keer uitgebreid tot in totaal vier 3D-metaalprinters die nu in de werkplaats staan.: twee keer een M1 Cusing en twee keer een M2 Cusing van Concept Laser. Alle vier de machines zijn voorzien van een 400W fiberlaser en hebben een werkbereik van 250 x 250 x 280 mm. In een persbericht laat Toolcraft weten dat juist de combinatie van 3D-metaaprinten met draaien en frezen, de kerncompetentie, absolute meerwaarde biedt.

Lees meer hierover op 3D print magazine (met video)

 

Pin It on Pinterest