Has Automation

Haas Automation heeft voor het eerst de kaap van 1 miljard dollar omzet doorbroken. Met een sterke eindspurt kwam de Amerikaanse machinebouwer uit op meer dan 13.000 verkochte machines vorig jaar, een absoluut record.

 

Productierecord oktober: 1400 machines in één maand

Vooral na de zomervakantie heeft Haas Automation een flinke groeispurt ingezet. De IMTS in Chicago zorgde voor de hoogste kwartaalomzet tot dan toe, gevolgd door een record in het vierde kwartaal. Bob Murray, general manager: “Het was ons beste jaar ooit.”

 

Groei productie 22 procent
De ruim 1 miljard dollar omzet betekent een omzetgroei van meer dan 11 procent ten opzichte van 2013. Het bedrijf produceerde in 2014 meer dan 14.000 machines, wat neerkomt op een stijging van 22 procent ten opzichte van 2013 en een absoluut record is voor het bedrijf. Het productierecord werd in oktober gevestigd, toen in de fariek in Zuid-Californië niet minder dan 1400 machines warden geproduceerd. De goede resultaten zorgen voor een verdere versterking van de marktpositie van Haas Automation in de industrie voor CNC‐bewerkingsmachines. Voor dit jaar plant Haas de opening van nieuwe Haas Factory Outlets, momenteel heeft het bedrijf er 170 in meer dan 50 landen.

 

Meer informatie
Landré

Pin It on Pinterest