Robojob keerunit

De beste oplossingen zijn de simpelste. Dat laat RoboJob nogmaals zien. Tijdens het Open Huis bij Dormac lanceerde RoboJob de keerunit voor draaidelen. Hiermee kunnen op een draaimachine met een spindel onderdelen compleet afgewerkt worden. De robot draait ze op een even eenvoudige als vernuftige manier.

 

Robot draait onbemand draaideel voor tweede bewerking

De keerunit bestaat uit een instelbaar plateau, waarin een V-vormige uitsparing zit. Als de robotarm het product na de eerste opspanning uit de machine haalt, draait de pols zodat het product bovenop de gripper ligt. Deze beweegt in de V-vormige uitstraling, laat het product los en pakt het dan vanaf de bovenkant weer op om terug in de klauwplaat in de machine te plaatsen.

 

 

Bestaand systeem upgraden
“Het lijkt simpel, maar er steekt veel software in deze oplossing”, zegt Jan Van de Wouwer van RoboJob. De operator hoeft namelijk nauwelijks meer programmeerwerk te doen. Het volstaat aan te geven dat het product gedraaid moet worden en dan weer terug de machine in gaat voor de afwerking aan de achterzijde. De software doet de rest. RoboJob levert ook deze keerunit als een upgrade die op alle systemen die het tot nog toe heeft geleverd, past. Er is een soortgelijke oplossing voor freesmachines. Een andere innovatie bij de system integrator is dat de robot nu niet alleen een pallet kan laden, maar ook de producten vanaf de pallet kan nemen en in de machine plaatsen. Ook dit is vooral een softwarematige oplossing, die wel het bereik van de robotcel vergroot omdat palletbe- en ontladen gecombineerd kan worden met de rastertafel.

De RoboJob keerunit is eind maart te zien op de beurs MTMS in Brussel. Op deze beurs toont de Belgische onderneming ook de volgende uitbreiding: de software is aangepast om heel eenvoudig andere bewerkingen te programmeren, zoals ontbramen, wassen, een serienummer ponsen etcetera. Dit wordt mogelijk op de Turn-Assist. Hiermee verkort RoboJob de neventijden nog verder. De eerste klanten hebben de software update al ontvangen. RoboJob hanteert namelijk de filosofie dat elke uitbreiding softwarematig geïmplementeerd kan worden op alle systemen die al in de markt operationeel zijn. 

Meer informatie: RoboJob 

 

Pin It on Pinterest