Halter Load Assistant

Halter CNC Automation heeft, aldus Wouter van Halteren, een vliegende start gemaakt met de internationale uitrol van de robotcel HalterLoadAssistant. In enkele maanden tijd zijn er systemen geleverd in liefst 8 landen.

 

De door HALTER CNC Automation en Fastems ontwikkelde cel Halter LoadAssistant is in september op de AMB internationaal gelanceerd. Standaardisatie: dat is het sleutelwoord in de aanpak van Halter CNC Automation. De robotcel is standaard, op het handlinggewicht van de robot en de rasterplaat na. Geen opties, geen klantspecifieke aanpassingen. Ook de werkwijze met de dealers is standaard, legt Wouter van Halteren uit. “Gecertificeerde servicepartners in zowel Nederland als het buitenland werken volgens onze standaard. Dat betekent dat overal in de wereld de cel op dezelfde manier wordt aangesloten aan de machine, waardoor we niet afhankelijk zijn van een individuele monteur.” Voor hem is deze aanpak essentieel. Dat garandeert overal dezelfde kwaliteit, dezelfde snelle inzetbaarheid van de robotcel. “En dat bespaart de klant kosten.” Ook in de samenstelling van de robotcel zelf wil Van Halteren zich onderscheiden. Door met een standaard plc- te werken, kan de robot machine interface standaard blijven.

Krachtigere robot

Hoewel de cel exact een jaar op de markt is, werkt hij samen met het team van Fastems volop aan de doorontwikkeling. Zo is er al een krachtigere robot gekomen, die tot 35 kilo kan handlen. De eenvoudig te bedienen software wordt nog verder verbeterd, om het omstellen nog sneller te laten verlopen. “Daarin onderscheiden wij ons. We willen bij onze klanten kleine series, die korter dan een uur duren, automatiseren. Dat betekent dat omstellen minutenwerk moet zijn.” Dat zal dus straks nog sneller gaan. En voor de operators wordt het over enige tijd mogelijk om via een app op de smartphone de robot vanaf afstand te volgen.

 

Internationale uitbouw
Wouter van Halteren bouwt het internationale dealernetwerk dit jaar verder uit. De export moet groeien, maar ook het marktaandeel op de Nederlandse markt moet groter worden. De productie blijft bij Fastems in Duitsland gebeuren, net zoals hij samen met de ingenieurs van Fastems aan de verdere ontwikkeling werkt. “Die samenwerking geeft ons een enorme power omdat wij zo een grote R&D capaciteit kunnen inkopen voor nieuwe ontwikkelingen.”

 

Meer informatie
Halter CNC Automation 

 

1 gedachte over “Standaardisatie sleutelwoord in aanpak Halter CNC Automation

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest