Langeslag Metaaltechniek heeft het 5-assig bewerkingscentrum Spinner U1530 geautomatiseerd met een heavy duty robotlader van RFA. In eerste instantie heeft eigenaar Robin Langeslag gekozen voor producthandling. Alles is echter voorbereid op pallethandling.


Robin Langeslag loopt al een tijdje rond met het idee te automatiseren. “Maar omdat er toch wel wat bij komt kijken, en dat begint al bij de freesmachine, heeft het even geduurd voordat ik zeker wist wat ik wilde hebben”, zegt de jonge metaalondernemer uit Nieuwegein. Hij is zijn onderneming gestart in 2011 en verhuisde vorig jaar naar een ander pand in Nieuwegein.

Nu producthandling voor Spinner U1530, maar voorbereid voor producthandling

RFA oplossing met handlinggewicht van 210 kilogram

De oplossing die RFA bij Langeslag Metaaltechniek heeft geleverd voor de 5-asser van Spinner, is een RFA Kawasaki CX210LFE02 Robotloader heeft een hanteringsgewicht van 210 kg en een reikwijdte met een diameter van 5.400 mm. De robot pakt de onbewerkte werkstukken van een tafel met een rasterplaat als magazijn en legt de bewerkte werkstukken hier ook weer op terug. Bewust heeft Robin Langeslag gekozen voor de zware robot met het hoge handlinggewicht om ook zwaardere werkstukken en in de toekomst grotere pallets automatisch te kunnen laden. “Kostentechnisch is producthandling voor mij nu erg interessant en het werk leent zich hiervoor”, zegt Langeslag. Omwille van de eventuele uitbreiding naar de combinatie van werkstuk- en palletbelading is er in de cel ruimte vrijgehouden voor een palletmagazijn, sluis en grijperwisselsysteem. De robot beschikt nu over een dubbele Schunk grijper met verstelbare bekken.

Automatisering uit voorraad

Met de RFA-Raster software kan Robin Langeslag de robotcel in enkele minuten tijd programmeren. Dat geeft de toeleverancier van fijnmechanische onderdelen de flexibiliteit die hij nodig heeft. De operator wordt via de RFA-Connectmodule en de gekoppelde IP-camera op de hoogte gehouden over de status van de cel. RFA Rijlaarsdam Factory Automation levert deze opstelling in principe uit voorraad. Tussen het plaatsen van de order en de ingebruikname zaten drie weken in.

1 gedachte over “Langeslag Metaaltechniek automatiseert voor de toekomst

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest